Ако харесвате останалите книги от поредицата, тази със сигурност ще ви заплени. Ако все още не сте чели нито една от книгите, не отлагайте повече. Не пропускайте най-забавната крими поредица. Силно препоръчваме!

San Francisco Chronicle

 

Ето и новата книга от знаменитата крими поредица. В главната роля: Ейдриън Монк, блестящият детектив, който винаги знае кога нещо не си е на мястото…

Още от неразкрития влаков обир от 1962 г., направил го известно, градчето Трабъл в златоносните области на Калифорния се радва на многобройни посетители. Някои идват да видят Музея на Златната треска. Но повечето идват в търсене на плячката, която се предполага, че влаковите обирджии са изоставили в „Голдън Рейл Експрес“.

Когато пазачът на музея е убит, Монк и неговата асистентка, Натали, са изпратени да разследват. Монк бързо е обсебен от легендарния неразкрит обир, попадайки на изненадваща лична връзка с колоритното минало на града. Към края на златната треска човекът, оценяващ пробите за злато в Трабъл, е чудат тип на име Артемис Монк.

Натали няма как да не забележи фамилната прилика — двамата Монк имат едни и същи поведенчески тикове и притежават умението да разкриват озадачаващи престъпления. Но това може да не е единственото нещо, което свързва миналото с настоящето, и ако не внимава, Монк ще научи как градчето Трабъл (trouble — беда (англ.).) може да оправдае името си.

 

Прекрасни обрати на интригата… съвършена класическа мистерия.

Crimespree Magazine

Много забавен и изобретателен сюжет.

Ellery Queen Mystery Magazine


Издание:

Автор: Лий Голдбърг

Заглавие: Г-н Монк и златната треска

Преводач: Деница Райкова

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Intense“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2011

Тип: роман

Националност: Американска

Печатница: ПК „Димитър Благоев“

Редактор: Стела Арабаджиева

ISBN: 978-954-783-152-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1423