Пол Стенинг
Двете страни на славата

(AC/DC — пълната биография)

След 30 години на сцената, AC/DC продължават да свирят своя 24-каратов, суров и омагьосващ рок, донесъл на момчетата от Австралия репутацията на една от най-солидните банди в бранша.

Въпреки огромните трудности, през които трябва да преминат, в това число трагичната загуба на харизматичния фронтмен Бон Скот, AC/DC продължават да бъдат една от най-популярните групи в света, продължават да пълнят стадионите на всяко турне и да издават албуми, които милиони фенове очакват със затаен дъх.

 

 

„Двете страни на славата“ е първата пълна биография на групата, проследяваща корените й в клубната сцена на Австралия, историята на бандите, които предшестват AC/DC с участието на Малкълм и Ангъс Йънг и Бон Скот. Книгата разказва за трудните години, когато момчетата свирят в мизерни дупки, за да оцелеят, за запознанството на братята Йънг с Бон Скот и формирането на AC/DC. Странните обстоятелства около смъртта на Бон Скот през 1980 г. са разследвани подробно и разкрития непубликувани досега са разбулени и описани в тази книга.

 

 

„Двете страни на славата“ разглежда и цялостния период на Браян Джонсън преди и след AC/DC, както и ерата, която направи австралийската група един от световните феномени на рок сцената.

5,5 Двете страни на славата
AC/DC: Two Sides to Every Glory: The Complete Biography,


Издание:

Пол Стенинг. Двете страни на славата. AC/DC — пълната биография

Английска. Първо издание

Редактор: Надя Калъчева

Предпечатна подготовка и дизайн: Милен Велков — Миленко

ИК „АДИКС“, 2006

ISBN: 978–954–91900–1–4