Джеръми Паксман — най-известният политически журналист и водещ на Би Би Си, е автор на поредица популярни и търсени книги, сред които и бестселърът „Англичаните — портрет на един народ“. Майстор на безмилостните въпроси, Джеръми Паксман е носител на редица престижни награди за публицистика, сред които „Интервю на годината“ за 1997 и 1998 г., както и „Медийна личност на годината“ за 1999 г. Едно от отличията си печели след прочутото си интервю с Майкъл Хауърд, тогавашен министър на външните работи на Великобритания, в което задава един и същ въпрос седемнадесет пъти.

„Англичаните“ е увлекателна книга, едновременно сериозна и забавна, блестящ образец на публицистика — остра, ангажирана и ангажираща, аргументирана и стилна — накратко, такава, каквато публицистиката трябва да бъде.

„Интелигентна, добре написана, информативна и смешна книга… в която се говори за история, отношението към чужденците, секса, храната и спорта; английските стереотипи, състоянието на езика и т.н… Книга, която можем да четем задълбочено, но и просто да надникваме в нея от време на време, към която се връщаме, която цитираме и използваме в споровете си… Книгата прелива от препратки и тънки алюзии“.

Ендрю Map, в. „Обзървър“

Съдържание

Англичаните — портрет на един народ 3,4

The English — A Portrait of a People
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Джеръми Паксман

Заглавие: Англичаните — Портрет на един народ

Преводач: Боряна Джанабетска

Година на превод: 2000

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Еднорог

Град на издателя: София

Година на издаване: 2000

Редактор: Анелия Иванова

Художник: Христо Хаджитанев

ISBN: 954-9745-20-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1251

История

  1. — Добавяне

Библиоман