Информация

През петдесетте години на ХХ в., веднага след края на Втората световна война, в Съединените щати се наблюдават значителни различия в душевната нагласа и в представата за света на хората, които преживяват войната, и на тези от по-младото поколение. Много скоро Америка ще бъде връхлетяна и разтърсена от феномена „рокендрол“.

Този нов и жизнерадостен музикален стил, който е комбинация от афроамериканска и бяла музика, завладява телата и душите на своите слушатели, успявайки в същото време обаче, независимо че не е от афроамерикански произход, успява да се превъплъти в ролята на истински представител на този музикален стил и да се превърне в звезда.

Елвис Пресли

Елвис не се интересува особено от предразсъдъците в американското общество — той се облича според своите предпочитания и изпълнява музиката, която му доставя удоволствие, осъществявайки по този начин американската мечта, независимо от неодобрението, което понякога предизвикава. Днес, повече от четвърт век след смъртта му, хората все още танцуват на неговата музика, а заради таланта му го наричат Краля на рокендрола.

Но нека да разгледаме по-подробно живота на Елвис Пресли…

* * *

Издание:

100 личности — хората променили света. Елвис Пресли

Издателство „Де Агостини Хелас“, Гърция

Специална адаптация за български език: Giga George

Редактор и коректор: Ралица Панайотова

Вносител: Атика Медия, България

История

  1. — Добавяне

Библиоман