Колелото на Времето се върти и Вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го Век се върне отново. В един Век, наричан от някои Третия век, Век, чието идване предстои и Век отдавна отминал, над Мъгливите планини се надигна вятър. Вятърът не беше началото. Няма начала, нито краища при въртенето на Колелото на Времето.

Но беше някакво начало.

„Спомен за светлина“ е Последната битка, Тармон Гай-дон, в целия й блясък и страховито великолепие. Светът е на косъм от унищожението и се крепи на избора на един-единствен човек: Ранд ал-Тор, Преродения Дракон.

Бойните сцени излъчват секваща дъха автентичност… Злото, вплетено в силите на доброто, опасностите, затаени във всяко обещано спасение, усещането за съдбовност и непредсказуемостта на събитията носят белезите на американския национален опит през последните три десетилетия, също както опитът от Първата световна война и последствията от нея дадоха своя отпечатък в творбите на Дж. Р. Р. Толкин.

„Ню Йорк Таймс“ за „Колелото на Времето“

Съдържание

Спомен за светлина 5,7

A Memory of Light,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За авторите

От 1990 г. насам, когато „Колелото на времето“ на Робърт Джордан изригна на света с първата си книга, „Окото на света“, над четирийсет милиона читатели на над трийсет езика очакват финалните сцени на тази изключителна сага.

След кончината на Робърт Джордан през 2007 г. всички се опасяваха, че тези заключителни сцени никога няма да бъдат написани. Но Брандън Сандърсън, утвърденият автор в жанра фентъзи, се притече на помощ, за да довърши шедьовъра по бележки и частично съставени от Джордан текстове. След „Буря се надига“ и „Среднощни кули“ сега Сандърсън пресъздава визията на Робърт Джордан за финала на поредицата.

Редактирана от вдовицата на Джордан, редактор на всички негови книги, „Спомен за светлина“ ще зарадва, възхити и удовлетвори легионите читатели на Джордан.

 

 

Робърт Джордан е роден през 1948 г. в Чарлстън, Южна Каролина. Започва да пише от 1977 година и продължава до смъртта си на 16 септември 2007 г. Автор на световната бестселър поредица „Колелото на времето“.

Брандън Сандърсън е роден през 1975 г. в Линкълн, Небраска. Автор е на над тринадесет романа в жанра фентъзи. Живее със съпругата и децата си в Юта.


Информация

Издание:

Робърт Джордан, Брандън Сандърсън

Спомен за светлина

 

Американска, първо издание

 

Превод: Валерий Русинов

Редактор: Иван Тотоманов

Художествено оформление на корица: „Megachrom“

Компютърна обработка: ИК „Бард“ ООД — Десислава Господинова

 

Формат: 70/100/16

Печатни коли: 54

 

ИК „Бард“ ООД, 2013 г.

История

  1. — Добавяне