Анн Шърли става директор на гимназията в градчето Съмърсайд. Там си наема квартира на странен адрес — Уличка на привиденията, Къща на върбите. Скоро младата учителка открива вълнуващи възможности да помага на хората. Но не всички харесват Анн — влиятелният род Прингъл открито се обявява против нея. Ще успее ли чувствителната и пряма Анн да спечели и тяхната любов?

 

Луси Монтгомъри (1874–1942) е канадска писателка. Родена е на остров Принц Едуард, където прекарва детството и младежките си години. Печели световна слава с поредицата романи за червенокосата Анн Шърли — наречена от Марк Твен „най-доброто и най-обичано дете в литературата след безсмъртната Алиса“.

Съдържание

Анн от къщата на върбите 4,8

Anne of Windy Willows,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За книгата и автора

Луси Мод Монтгомъри (1874–1942) е родена на канадския остров Принц Едуард. Осемгодишна остава сираче. Израства сред красива природа и прости човешки отношения, които после майсторски описва в романите си.

Веднъж Луси Монтгомъри решава да преработи един свой стар разказ, но работата я увлича и тя, почти на шега, написва цял роман — „Анн от фермата Грийн Гейбълс“. Той е публикуван през 1908 г. и веднага се превръща в бестселър.

Поредицата романи за Анн Шърли продължава с книгите:

„Анн от Авонлий“ — пет години след пристигането си във фермата „Грийн Гейбълс“ порасналата Анн е назначена за учителка в Авонлий;

„Анн от острова“ — Анн Шърли напуска Авонлий, за да учи в колежа Редмънд в град Кингспорт;

„Анн от къщата на върбите“ — описани са трите години, през които Анн Шърли е директор на гимназията в Съмърсайд;

„Анн от дома на мечтите“ — Анн се омъжва за д-р Гилбърт Блайт и се премества в къща на брега на най-красивия залив на острова — „Четирите вятъра“;

„Анн от Ингълсайд“ е последната книга от поредицата. Анн вече живее щастливо със съпруга си в имението „Ингълсайд“ и се грижи за своите шест деца. Това не е никак лесно, защото хлапетата винаги се забъркват в невероятни истории.


Информация

Издание:

Луси М. Монтгомъри. Анн от къщата на върбите

ИК „Пан“, 2012

Редактор: Цанко Лалев

Художник на корицата: Олег Топалов

ISBN: 978-954-657-324-8

История

  1. — Добавяне