В памет на баща ми,

който така силно вярваше

в справедливостта и добротата!

Към читателя

„Океан от щастие“ е вторият ми сборник с разкази който подбрах за вас. В него са поместени както стари така и нови мои творби създадени в периода от 2003–2006 г. Голяма част от разказите са написани на основата на преживени лични събития. Ползувал съм различни стилове и различни художествени похвати. Стремял съм се да запазя реализма като основа на сюжетното действие. Пристрастеността ми към социалната тема проличава и тук. Героите ми са обикновените хора с техните житейски и лични проблеми. Засегнал съм и остри негативни явления в нашето общество. Винаги съм смятал, че тези явления не бива да се скриват, а обратното да им се дава гласност, да се търси начин за преодоляването им. Когато четете моите разкази, хуморът ще ви съпътствува заедно с тъгата и горчилката. Не би било нормално да е друго, защото в тоя живот няма само лошо или само добро, само комично или само тъжно. Те вървят ръка за ръка. Опитал съм се да ги покажа дозирано, реално и правдиво. Ако все пак някои от разказите ми ви разстроят, то моля да ме извините.

Всеки човек помни своето детство. То е незабравимо, добро или лошо. В два от разказите съм описал най-ярките картини от него. Голяма част от героите в тях вече не са между живите. Ето защо, това е моят скромен начин да почета тяхната памет.

В сборника има и разказ на фантастична тема. Спазил съм традицията за историческия аромат на повествованието. Нещо повече, придържал съм се към описание на реално случили се исторически събития. В един от литературните форуми този разказ получи ласкава оценка. Това ми даде куража да го вмъкна в сборника.

С този втори сборник се надявам да затвърдя интереса към моето творчесто и да спечеля приятелското благоразположение на читателите. В края на крайщата това е важното, човек да остави нещо след себе си, което да определи лицето му пред съвременниците, а да се надяваме и пред бъдещето.

 

Авторът

0 Лъки

Издание:

Автор: Алекс Болдин

Заглавие: Океан от щастие

Издание: първо

Издател: БГ книга

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: сборник разкази

Националност: българска

Редактор: Алекс Болдин; Галина Кирилова

Художник: Алекс Болдин; Петър Петров

ISBN: 978-954-8628-32-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4727