Корица

Копнея за дните преди Последното Опустошение.

Епохата преди Вестителите да ни изоставят и Сияйните рицари да се обърнат срещу нас. Времето, когато в света все още имаше магия, а в сърцата на мъжете — чест.

Светът стана наш, а ние го загубихме. Изглежда, няма по-голямо изпитание за човешките души от самата победа.

Или пък победата бе само илюзия? Осъзнаваха ли нашите врагове, че колкото по-упорито се бият, толкова по-твърдо се съпротивляваме? Може би видяха, че огънят и чукът само правят меча по-добър. Но небрежен ли си към стоманата достатъчно дълго, тя най-сетне ръждясва.

Наблюдаваме четирима. Първият е лечителят, принуден да остави цяровете и да стане войник в най-жестоката от войните на нашето време. Вторият е убиецът, който плаче, докато убива. Третата е измамницата — млада жена, която носи пелерината на учен над сърцето на крадец. Последният е върховният принц и пълководец, отворил очи за миналото и губещ жажда за битки.

Светът може да се промени. Владеенето на стихиите и Владеенето на броните могат да се върнат; магията от древността може отново да е наша. Ключът са тези четирима.

Един от тях може да ни спаси.

И един от тях ще ни унищожи.

„Рядкост е писател да разбира добре как действат водачите и как всъщност любовта пуска корени в човешкото сърце. Сандърсън е изумително мъдър.“

Орсън Скот Кард

„Харесах тази книга. Какво друго да кажа?“

Патрик Ротфъс, автор на „Името на вятъра“, бестселър в класациите на Ню Йорк Таймс

Книгата е временно забранена за четене по молба на Студиото на А ЕООД (изд. Artline Studios). Ще бъде достъпна отново на 1 април 2026 г.