Тайнствената история на три поколения жени и тяхното дълго пътуване към истината.

 

 

Изгубено дете…

В навечерието на Първата световна война на борда на кораб за Австралия пътува изоставено момиченце. Тайнствена жена, наричана Писателката, е обещала да се грижи за детето, но изчезва безследно.

Жестока тайна…

В деня на своето пълнолетие Нел О’Конър узнава тайна, която обръща живота й с хастара навън. Няколко десетилетия по-късно тя предприема дълго пътуване към истината, което я отвежда на ветровития бряг на Корнуол в загадъчното и красиво имение Блакхърст, някога принадлежало на аристократичния род Монтраше.

Интригуващо наследство…

След смъртта на баба си Нел, Касандра получава неочаквано наследство. Клиф Котидж и неговата забравена градина са печално известни сред местните хора със своите тайни и злата съдба на благородния род Монтраше и на тяхната повереница Елайза Мейкпийс, авторка на тъжни викториански приказки.

Пътуване към себе си…

В Клиф Котидж Касандра най-сетне ще разбули истината за семейната история и ще реши стогодишната загадка, свързана с едно изгубено дете. Водена от силни и дълбоки чувства, тя ще опознае своите предци, и ще се освободи от товара на трудното минало и ще поеме уверена и освободена към бъдещето.

Австралийската писателка Кейт Мортън завършва английска филология в университета в Куинсланд, където насочва интереса си към викторианската трагедия. В момента работи над докторат върху съвременните романи, съчетаващи елементи на готика и мистерия. Нейните „романи с атмосфера“, както ги нарича критиката, са издадени в 38 държави в тираж общо над 3 милиона и се радват на феноменален успех. Първата книга, „Къщата на Ривъртън“ (на български език със заглавие „Изплъзване от времето“), става бестселър на „Сънди Таймс“ във Великобритания през 2007 г. и на „Ню Йорк Таймс“ през 2008 г. Вторият роман „Забравената градина“ покорява първо Испания и става бестселър номер 1 във Великобритания за 2008 г. според класацията на „Сънди Таймс“. През 2009 г. романът печели наградата за най-добра книга, присъждана от Австралийската асоциация на книгата. Кейт живее в Брисбън със съпруга и синовете си и продължава да пише.


Издание:

Кейт Мортън. Забравената градина

Австралийска. Първо издание

ИК „Колибри“, София, 2012

Редактор: Невена Дишлиева-Кръстева

Коректор: Елена Константинова

ISBN: 978-619-150-052-9