В сянката на Аушвиц един ексцентричен германски индустриалец се превръща в жива легенда за евреите от Краков. Той е женкар, бохем, но за тях е просто спасител.

Това е разказ за Оскар Шиндлер, който рискува живота си, за да защити евреите от изтребление в окупираната от нацистите Полша. Шиндлер е човек, който не спазва законите на СС, когото войната превръща в личност с мисия на земята да бъде милосърден ангел на спасението.

„Списъкът на Шиндлер“ е брилянтно точна, въздействаща, силна и потресаваща книга. Авторът е чудесен разказвач и ни предлага един великолепен роман, който ни завладява от първата страница и ни държи в напрежение до последната.

Съдържание

Списъкът на Шиндлер 5,1

Schindler's Ark [=Schindler's List],
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За автора

Роден през 1935 година в северен Нов Южен Уелс, Томас Кинийли започва изключително успешната си писателска кариера преди тридесет и седем години. Четири от романите му са номинирани за наградата „Букър Прайз“, а „Списъкът на Шиндлер“ — носител на наградата през 1982 година — е била продадена в най-голям тираж досега от всички носители на „Букър“. От по-новите му романи книгата „Организаторът“, която изследва произхода и историята на Австралия, е вдъхновила създаването на пиесата „Доброто на нашата родина“ и скоро ще бъде филмирана от компанията „Мърчънт-Айвъри“. Романът му „Класът на летящия герой“ (1991) е номиниран във вестник „Сънди Експрес“ за наградата „Книга на годината“, а новата му книга „Жената от вътрешното море“ се издава (луксозно издание) от издателство „Ходър и Стоутън“. Автор е и на няколко научнопопулярни книги, най-новата от които е „Мястото, където се раждат душите“.


Информация

Издание:

Томас Кинийли. Списъкът на Шиндлер

Преводач: Росица Терзиева

Редактор: Иван Мишев

Художник: Трифон Калфов

Коректор: Екатерина Тодорова

Формат: 56/100/16

Печатни коли: 23

ИК „Абагар“ — Велико Търново, 1994 г.

ISBN: 954-427-133-3

История

  1. — Добавяне

Библиоман