„Градината на сенките“ е петият, последен роман от сагата за рода Долангенгър, донесла световна слава на американската писателка В. С. Ендрюс. Мрачната тайна, причинила толкова страдания на четирите невинни деца в „Цветя на тавана“, най-после е разбулена. Преди много години младата, но непривлекателна Оливия пристига във Вирджиния като съпруга на Малкълм Фоксуърт. Изпълнена е с надежда да намери отдавна търсеното щастие, но в огромното имение злото надвисва над нея и децата й — две момчета и едно красиво, особено момиче.

С „Градината на сенките“ завършва разказът за възхода и падението на рода Долангенгър.

Сбогом на самотните нощи…
Сбогом на мечтите и на фантазиите…

Сбогом на съчувствието, изписано на лицето на баща ми. Сбогом на собственото ми отчаяние, когато се погледнех в огледалото. Един красив и изискан мъж бе дошъл у нас и бе поискал ръката ми.

Изтичах горе и седнах пред кукленската къщичка. Щях да живея в голяма къща с прислуга и щях да посрещам гости. Щяхме да даваме приеми. След време всички щяха да ни завиждат.

„Точно както ви завиждах и аз“, прошепнах на порцелановото семейство под стъкления похлупак.

Щях да стана Оливия Фоксуърт, госпожа Малкълм Нийл Фоксуърт. Животът ми вече нямаше да бъде сив. Не, отсега нататък щеше да бъде син — син като окъпаното в слънце небе в безоблачен ден. Син като очите на Малкълм.

Като всяка жена, повярвала в любовта, не успях да разбера, че синевата над мен не е топлото, меко, грижовно небе на пролетта, а студеното, пронизващо и самотно небе на зимата…

Съдържание

Градината на сенките 5,1

Garden of Shadows,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

В. С. Ендрюс. Градината на сенките

Американска. Първо издание

ИК „Златорогь“, София, 1996

Редактор: Розия Самуилова

ISBN: 954-437-039-0

История

  1. — Добавяне

Библиоман