С последния си роман „Костите на Мерилин“ Фред Саберхаген, най-продаваният автор според „Ню Йорк Таймс“, се заема с предизвикателството да пресъздаде отново мита за Артур. Малко след смъртта на краля трупа от пътуващи актьори, бягащи от един брутален владетел на пограничните земи, се установява в странен недовършен замък.

Там младият Амби — герой с магически способности — открива тайното място, където са скрити костите на Мерлин и така е въвлечен в смъртоносна борба, която напълно ще промени неговото съществуване.

Изглежда много хора са заинтересовани от това да открият останките на великия магьосник: красивата и грациозна като котка Моргана ле Фей, безскрупулният, жаден за власт Мордред, Илейн Брусън, скептично настроена физичка от 21 век, викингският вожд Хакон.

Надпреварата придобива съвсем шеметен вид, когато в нея се включва и самият… Мерлин.

Събирайки в едно магията и легендарните персонажи от средновековието с енергийната физика на бъдещето, „Костите на Мерлин“ е чудесен фентъзи-трилър, плод на изключително богато въображение, който безусловно ще допадне на ценителите на жанра.

 

„Много е писано за крал Артур, но в «Костите на Мерилин» Фред Саберхаген чудесно свързва това, което се е случило преди и след Камелот с нашето собствено близко бъдеще през спиралните извивки на Времето.

Нищо не е такова, каквото го познаваме, нито не е такова каквото си го спомняне, нищо не е такова, каквото изглежда. Великолепно е!“

Робърт Джордан, автор на „Колелото из времето“.

Съдържание

Костите на Мерлин 5,1

Merlin’s Bones,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Фред Саберхаген. Костите на Мерлин

Редактор: Зефира Иванчева

Компютърен дизайн: София Делчева

ИК „Дамян Яков“, София, 1996

ISBN: 954–527–055–1

История

  1. — Добавяне

Библиоман