Изключителният втори трилър на британския майстор Саймън Бекет.

 

След преломните събития в Манхам и разкриването на психопата убиец животът на Дейвид Хънтър са променя изцяло. Приел миналото си, за да има бъдеще, той се заема отново с това, което умее най-добре — разследване на убийства.

Като специалист по въпросите на смъртта, той е търсен в цял свят, а най-новото предизвикателство му отправя живописният остров Руна, близо до Шотландия.

Факт 1: обгорял труп в изоставена хижа, навярно самоубийство?

Факт 2: ужасяваща влакова катастрофа, работа на терористи.

Факт 3: настъпваща чудовищна буря откъсва острова от света.

След разследването на Дейвид става ясно, че краката и едната ръка на трупа са недокоснати от огъня. Къщата, в която е открит, не е изгоряла, а е леко засегната от пожара. Изводът — убийство.

Катастрофата се оказва всичко друго, но не и терористичен акт.

А попаднали в капана на бурята, без комуникация, местните жители разкриват своите мрачни тайни, най-страшната от които е убиец подпалвач, набелязал отдавна жертвите си.

Броят на загиналите, открити в различни опожарени сгради, расте, а единствено Дейвид Хънтър може да пресече огнената диря и да разкрие истината.

 

Учител по испански, барабанист, разследващ журналист — Саймън Бекет е черпил житейски опит от различни сфери на живота, преди да приеме предизвикателството на перото и да нагази в дълбоките води на криминалния трилър. В основата на романите на младия талант са залегнали записките му по време на назначенията му към полицията — акции по залавяне на наркотрафиканти, обискиране на бордеи, престрелки и най-вече времето, прекарано в знаменитата „Ферма за трупове“.

Така се ражда идеята за нестандартния му герой с интригуващ характер — Дейвид Хънтър, чиито разследвания и разкрития са преведени на 20 езика.

Съдържание

Огнената диря 5,1

Written in Bone,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Саймън Бекет. Огнената диря

Английска. Първо издание

ИК „СофтПрес“, София, 2010

Редактор: Слави Димов

Коректор: Лилия Анастасова

ISBN: 978-954-685-859-7

История

  1. — Добавяне

Библиоман