Едно съкровище — и днес лежи — несметно и непокътнато — в незнайна пещера…

Съдържание

Вълчан войвода 4

fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За поредицата

Читателю,

Тази книга-игра е първата от поредицата „Храбри българи“ на издателство „Колобър“.

Героите в поредицата са действителни личности, които със своята смелост и всеотдайност към отечеството са оставили диря в нашата история.

В следващите издания ще те направим съпричастен на премеждията и приключенията на други смели българи:

— Боилът Доброн — български военачалник, ръководил на два пъти операции, довели до разбиването на византийските войски в проходите на Източна Стара планина.

— Тарканът Сигор — български пълководец, съратник и дясна ръка на цар Калоян, участвал в разгрома на кръстоносците и в обсадата на Солун.

— Индже войвода — легендарен български хайдутин, започнал бурните си години като разбойник, а по-късно станал народен закрилник. Участвал в национално освободителните борби и на съседни народи. По ирония на съдбата загинал от детска ръка.

— Ангел войвода — народен закрилник, подвизавал се с четата си в Родопите повече от тридесет години. Известен със своята смелост и решителност.

 

Предлагам на теб, читателю, да определиш в каква последователност да излязат тези издания.

Ако тази първа книга от поредицата ти е харесала и ако докосването до българската история ти допада, в писмото до издателството подреди по свое желание имената на изброените храбри българи. Можеш да добавиш, разбира се, и други имена на герои, които са ти любими.

Така, ти ще участваш в съставянето на поредицата.

Благодаря ти!

Издателят


Информация

Издание:

Стоил Сигон. Вълчан войвода

Издателство „Колобър“, София

История

  1. — Добавяне