От телепортацията до телекинезата, с маниера на научен фантаст, Мичио Каку ни представя полето на действие — и ограниченията на физичните закони такива, каквито ги познаваме днес.

Предстои ви да разберете:

Как оптиката и електромагнетизмът един ден ще ни дадат възможност да насочваме потока светлина около предмети — като вода, заобикаляща речен камък, — за да станат те невидими за наблюдателя.

Как реактивни ракети, лазерни платна, двигатели с антиматерия и наноракети един ден биха ни отвели до близки и далечни звезди.

Как телепатията и психокинезата, смятани доскоро за псевдонауки, някой ден ще се превърнат в реалност с напредъка на нанотехнологиите, ядрено-магнитния резонанс, компютрите и суперпроводимостта.

Защо машината на времето, макар и съвместима със законите на квантовата физика, може да бъде построена единствено от невероятно напреднала цивилизация.

Мичио Каку детайлно анализира всяка висока проектотехнология и научните основания, на които тя стъпва. „Физика на невъзможното“ повежда читателите на хипнотично пътешествие в света на науката, което провокира, забавлява и просвещава.

 

 

Шеметно изследване на науката на невъзможното — от смъртоносните лъчи и енергийните полета до невидимите мантии! Кога тези технологии ще бъдат реализирани — след десетилетия; столетия или хилядолетия?

Преди сто години учените биха казали, че лазерите, телевизията и атомната бомба са бълнувания на болни умове. Във „Физика на невъзможното“ световноизвестният физик Мичио Каку разглежда възможността технологиите и машините от научната фантастика да се превърнат в част от пейзажа в бъдеще.

Полет в космоса и микрокосмоса, който ни запраща на предела на човешкото въображение.

Брайън Грийн

Впечатляващо… Нов, революционен поглед върху света!

Уошингтън Пост Бук Уърлд

Съдържание

Физика на невъзможното 5,4

Physics of the Impossible,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Мичио Каку. Физика на невъзможното

Американска, първо издание

Редактор: Саша Попова

Оформление на корица: „Megachrom“, 2010 г.

ИК „Бард“ ООД, 2010 г.

ISBN: 978-954-655-109-2

История

  1. — Добавяне