Петнадесетгодишният американец Александър Колд тръгва с баба си, нахаканата журналистка Кейт Колд, на опасна експедиция по Амазонка, организирана от Интернешънъл Джиографик. Тяхната мисия, в която участват още репортер, изследовател антрополог, местен водач, заедно с дъщеря си Надя, и една очарователна лекарка, е да открият и да документират легендарния Йети от сърцето на Амазонка, наречен Звяра — страховит гигант, населяващ най-отдалечените краища на тази област.

В тайнствената и необятна джунгла Александър открива един съвсем нов свят, който не познава нито куртоазията, нито лицемерието на цивилизацията. Заедно със своята спътница в пътешествието Надя, Александър се впуска в една задъхана авантюра през мистериозни и девствени територии по поречието на Амазонка, където границите между реалността и съня се размиват, където хора и богове менят местата си, където духовете крачат ръка за ръка с живите.

 

С тази интригуваща история, в която има обич, престъпление, красота и магически реализъм, световно известната писателка Исабел Алиенде, кани читателите от всички възрасти да надникнат в простите неща на планетата и сякаш по свой начин повтаря думите на Екзюпери: „Най-същественото е невидимо за очите“.

Съдържание

Градът на зверовете 4,6

La ciudad de las bestias,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Исабел Алиенде. Градът на зверовете

ИК „Колибри“

История

  1. — Добавяне

Библиоман