След смъртта на дъщеря му и развода с амбициозната Констанс обещаващата кариера на Филип Баркли — юридически съветник в Белия дом и Капитолия — се сгромолясва. Той живее ден за ден, без интереси, без амбиции. Но ето че в Министерството на правосъдието, където работи сега, му възлагат да оглави едно твърде деликатно разследване.

Изчезнал е Мартин Грийн от Комисията по разузнаване към Американския сенат. ФБР твърди, че случаят засяга националната сигурност. Още повече, че председател на тази комисия е сенаторът Уорън Йънг — надеждата на управляващата партия да се задържи в Белия дом. Един шпионин под носа му може да го провали.

Скоро Филип Баркли открива, че почти всеки, когото търси във връзка с Мартин, умира или изчезва. Неговото разследване го отвежда в Ню Йорк, в Аризона и Флорида. И назад във времето към едно съмнително самоубийство, станало преди половин век. Някакъв тайнствен кукловод прави всичко възможно, за да попречи на Баркли и неговата партньорка от ФБР да открият истината… дори това да означава поредно убийство.

Един оригинален трилър с толкова изненадващи обрати и остри завои, с колкото е осеян и пътят към Белия дом.

5 Плажът „Омаха“
Law of Gravity,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip mobi pdf


Издание:

Стивън Хорн. Плажът „Омаха“

Издателство „Обсидиан“

Редактор: Здравка Славянова

Художник: Николай Пекарев

Техн. редактор: Людмил Томов

Коректор: Петя Калевска

  1. — Добавяне