Главният герой на тази книга е сред най-обсъжданите хора в Русия. Едни мислят, че съдбата му е напълно логична — какво друго може да споходи човек, който е натрупал богатството си чрез укриване на данъци? Други обаче смятат, че затварянето му е напълно несправедливо. Къде е истината?

Валерий Панюшкин — известен разследващ журналист, удостоен с наградата „Златното перо на Русия“, си поставя за цел да разплете загадката около съдебния процес срещу Михаил Ходорковски.

В книгата „Пленник на тишината“ той разглежда 16-годишен период — от началото на предприемаческата дейност на Ходорковски и превръщането му в олигарх и собственик на ЮКОС — най-голямата руска нефтена компания, до осъждането му за неплатени данъци през 2005 г.

Без да го представя като светец, журналистът си служи с абсолютно достоверни факти от биографията му, арестът и съдебното дело. В своите разследвания авторът открива поръчкови документални филми, представящи Ходорковски като злодей, скалъпени атаки от страна на някои медии, обвинения в убийства и корупция, спънки за свиждания в затвора и разговор с адвокати.

Съдържание

Пленник на тишината 5

Узник тишини,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Издателство „Слънце“, 2006

Художник: Вихра Стоева

Редактор: Марта Владова

ISBN-10: 954-742-103-4

ISBN-13: 978-952-742-103-5

 

ЗАО Издателский дом „Секрет фирми“, 2006

История

  1. — Добавяне