Някъде между настоящето, бъдещето и фантазията живеят един творец и неговият герой. В уж съвсем обичайното ежедневие на писател от епохата на социализма се случват не съвсем обичайни неща. Но той има достъп и до друг, едновременно огледален и все пак идентичен на настоящето, свят, където неговият герой някак ще успее да преживее Времето на дъжда, за да прекрачи в бъдещето, което безмилостно приближава.

Авторът и неговият герой най-сетне постигат своята съкровена близост в плътта на една книга. Книга за дълговечността и значението на творчеството, за преходността на ценностите, в които сме свикнали да вярваме. И всичко това с невероятно забавния и неповторим стил на братя Стругацки.

В тази тишина изведнъж зазвуча приглушеният, приятен глас на Михаил Афанасиевич. Той не говореше и не разказваше, а именно четеше на глас от невидимата книга:

„… Градът ги гледаше с празните си прозорци — плесенясал, хлъзгав, разпадащ се, сякаш много години бе гнил на морското дъно и ето че най-накрая го бяха измъкнали на повърхността, за присмех на слънцето и след като се посмя на воля, слънцето се зае да го руши.“

Съдържание

Куца съдба 5,1

Хромая судьба,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Аркадий и Борис Стругацки. Куца съдба

Превод: Васил Велчев

Редактор: Боряна Даракчиева

Коректор: Ангелина Вълчева

Дизайн на корицата: Светлозар Петров

ИК „ИнфоДАР“, София, 2006

ISBN: 954–761–234–4

ISBN: 978–954–761–234–1

 

Предпечатна подготовка: Николай Стефанов

Формат: 60×90/16

 

Хромая судьба/Гадкие лебеди

Copiright © 1986, 1987 Аркадий и Борис Стругацки

 

Цена: 12.00 лв.

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на анотация, корекции по текста

Библиоман