Тъмна магия, скрита съдба.

Пророчество и династията на кралици воини защитават Скала вече три века. Ала узурпаторът Ериус се възползва от обстоятелствата и отнема трона от младата си полусестра.

Сега болести и суша тормозят земята, война с древния скалански враг Пленимар нанася невъзвратими рани на кралството, а смърт сполита всички жени от кралския род — владетелят е решен да остави единствения си наследник без конкуренция за престола. За крал Ериус най-голямата заплаха идва от собствения му род — и от онези, останали верни на Оракула, разнасящи думите на старото пророчество сред започващия да се съмнява народ.

Докато млади и стари благороднички погиват мистериозно, племенникът на краля — единственото дете на сестра му — бавно възмъжава. Ала без знанието на владетеля или на момчето, чудатият, мълчалив Тобин всъщност е дъщерята на принцесата, получила мъжка форма от тъмна магия. Така тя ще остане защитена до времето, когато ще може да встъпи в борба за трона.

Само бащата на Тобин, двама магьосници и една вещица знаят истината. Само те могат да спасят младия Тобин от кралския гняв, майчината лудост и ужасяващия бяс на превърналия се в демон брат, решен да отмъсти убийството си…

 

Дебютната творба на Лин Флюълинг, „Късмет в сенките“, е избрана от Locus за „Препоръчван първи роман“ и сред финалистите за наградата Compton Crook. „Луната на предателя“, третата книга от поредицата й „Нощният бегач“, е финалист за наградата Spectrum през 2000 г. Книгите от въпросната поредица са публикувани в осем държави, сред които Русия и Чехия.

Понастоящем Флюълинг живее със семейството си в Ийст Аурора, щата Ню Йорк. Повече за нея можете да научите на адрес www.sff.net/people/Lynn.Flewelling

Съдържание

Куклата близнак 5

The Bone Doll’s Twin
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Лин Флюълинг

Заглавие: Куклата близнак

Преводач: Радин Григоров

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо (не е указана)

Издател: MBG Book; Ем Би Джи Тойс ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска (не е указана)

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Елиза Чернева

ISBN: 978-954-2989-31-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9615

История

  1. — Добавяне

Библиоман