От света на „Тъмните му материи“

Двайсет години след излизането на революционната поредица „Тъмните му материи“, Филип Пулман се завръща майсторски към онзи паралелен свят с първия том от новата трилогия „Книга на Праха“.

 

Малкълм Полстед е от онези наблюдателни и будни момчета, които остават до голяма степен незабелязани. Вероятно затова неизбежно се превръща в шпионин…

Бащата на Малкълм има странноприемница на име „Пъстървата“ на брега на река Темза, в която се отбива цял Оксфорд. Момчето и демонът му Аста редовно дочуват новини, клюки и скандални случки, но през една дъждовна зима се натъкват на нещо съвсем различно.

Малкълм намира тайно писмо, в което се говори за опасно вещество, наречено Прах, а изследователката, за която е предназначено писмото, открива момчето. Когато тя го моли да си държи очите отворени на четири, Малкълм започва да се сблъсква с най-различни подозрителни лица: пътешественика лорд Азриел, който бяга от преследвачите си; главорезите на Магистратурата; циганин на име Корам, който го предупреждава за предстояща опасност, и красива жена със зла маймунка демон. Всички се интересуват от бебе на име Лира.

Лира е от онези деца, които привличат хората като магнит. И Малкълм смело и жертвоготовно е решен да я защити от надигащата се буря.

 

Филип Пулман е един от водещите съвременни автори. Най-известен е с трилогията си „Тъмните му материи“ (включваща книгите „Златният компас“, „Острият кинжал“ и „Кехлибареният далекоглед“), оглавила многобройни класации за най-добрите книги на всички времена.

Съдържание

Малката лодка 5

Le Belle Sauvage,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Филип Пулман

Заглавие: Малката лодка

Преводач: Катя Перчинкова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман (не е указано)

Националност: английска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: 19.02.2018

Редактор: Мария Василева

ISBN: 978-954-655-820-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/19234

История

  1. — Добавяне

Библиоман