Тази история не започва сега…

Не започва и преди хилядолетие…

 

Нейното начало е в древни библейски времена, когато дванайсетте израилски племена, уморени да чакат завръщането на Мойсей в планината Синай, започват да се кланят на Златния телец. Заради прегрешението си много от хората са поразени от незабавна смърт, но четиридесет сред тях получават още по-жестоко наказание — вечен живот на земята. Прогонени от своя народ, те създават свое племе — Тринадесетото племе.

Сега, три хилядолетия и половина по-късно, останалите членове на племето продължават да търсят изкупление на греха си чрез собствено правосъдие — като убиват ненаказани грешници, надявайки се, че така ще си спечелят изгубеното място в Рая. Те са гениални стратези, безпогрешни убийци и разполагат с най-напреднала технология, за да изпълняват своите мисии. Гневът им е двигател, който не може да бъде спрян.

Джагър Беърд е охранител на археологически разкопки в подножието на планината Синай. Той не знае нищо за безсмъртните, докато съвсем случайно семейството му не застава на пътя на племето и на поредната му мащабна акция. Изведнъж Джагър се озовава в битка за бъдещето. Той разбира, че няма избор и трябва да влезе в тази битка, за да спаси семейството си, но как един обикновен човек може да се изправи срещу Тринадесетото племе, срещу племето на безсмъртните?

Това е книга, която не бихте искали да пропуснете. Умопомрачаващ екшън трилър, който ще прикове вниманието ви и ще го задържи до последната страница.

RT-Book Reviews

Съдържание

13 племе 3

The 13th tribe,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Робърт Липаруло

Заглавие: 13 племе

Преводач: Ивалина Иванова

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Фабула, AMG Publishing

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: „Полиграф Юг“ АД

Излязла от печат: 08.07.2014 г.

Редактор: Илияна Бенова — Бени

Коректор: Любомира Якимова

ISBN: 978-954-9696-63-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9614

История

  1. — Добавяне

Библиоман