„Четирите цвята на магията“ е първата част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел — магьосникът, пътуващ през световете, и за Делайла Бард — крадлата с душа на пират.

Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота. В гладуващия Бял Лондон е подчинена, бореща се и враждебна. Обикновеният Сив Лондон отдавна я е забравил. А в изгубения Черен Лондон магията е унищожила живота изобщо.

Кел е един от последните антари, магьосници с рядката и желана способност да пътешестват из паралелните светове. Кел води двойствен живот — служи като посланик на кралете, но и пренася контрабандно предмети през порталите. Докато един ден не получава странен черен камък като заплащане за незаконните си услуги. Когато осъзнава, че у него е попаднал опасен магически артефакт, вече е твърде късно.

Кел трябва да спаси световете от заплахата, която сам е донесъл, а съдбата го сблъсква с Делайла Бард — духовита джебчийка от Сивия Лондон, копнееща за приключения и за свой собствен пиратски кораб. Пред тях обаче се е изправил враг без ясни очертания, магия, черна и гъста като смола…

 

 

Виктория „В. Е.“ Шуаб е съчетание от британска майка, баща от Бевърли Хилс и южняшка околна среда. Благодарение на това тя обича да говори на „домадета“, „гачели“ и „сичкотуй“. Също така страда от тежка форма на скиталчество, влошено още повече от факта, че пътешествията са чудесен начин да надушва историите. Когато не блуждае по парижките улици и не катери английските хълмове, обикновено засяда в ъгълчето на някое кафене и там си измисля чудовища. Автор е на няколко юношески книги, включително „Вещицата отсреща“ — за селце, откъдето започват да изчезват деца, и поредицата „Архивирани“ — за библиотека на мъртвите. Първата й книга за възрастни — „Ожесточен“ — бе избрана за Най-добра книга на 2013 г. както от „Пъблишърс уикли“, така и от Амазон.

Съдържание

Четирите цвята на магията 4,5

A Darker Shade of Magic,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: В. Е. Шуаб

Заглавие: Четирите цвята на магията

Преводач: Елена Павлова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Емас“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграф Юг“

Редактор на издателството: Цвета Германова

Коректор: Йоана Ванчева

ISBN: 978-954-357-354-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2577

История

  1. — Добавяне

Библиоман