Дългоочакваното продължение на бестселъра „Мъжът от Константинопол“

 

Благодарение на своята далновидност и предприемачески гений Калуст Саркисян става най-богатият човек в началото на XX век. Привърженик на уединението и дискретността, той се отдава необезпокоявано на най-голямата си страст — колекциониране на произведения на изкуството.

Докато обаче Калуст набира ценни артефакти, съдбата му подготвя неочакван удар. Синът му — Крикор, заминава за Османската империя, за да търси своята любима. Там турците са започнали масово избиване и изселване на арменците и Крикор попада в редиците на един от походите на смъртта. Шансовете му да оцелее са нищожни.

Избухването на Втората световна война по-късно поставя още предизвикателства пред семейство Саркисян. Те са принудени да изоставят бляскавия живот в Лондон и Париж и да потърсят нов дом. Неочаквано за тях, една красива малка страна в покрайнините на Европа им предлага тих пристан от ужасите на войната. Португалия ще се превърне в последния дом на великия предприемач и ценител на изкуството Калуст Саркисян.

„Милионерът в Лисабон“ завършва започналата в „Мъжът от Константинопол“ удивителна история на арменския петролен магнат, положил основите на съвременното общество.

Съдържание

Милионерът в Лисабон 5,4

Um milionario em Lisboa,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Жозе Родригеш душ Сантуш

Заглавие: Милионерът в Лисабон

Преводач: Дарина Миланова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: португалски

Издание: първо

Издател: Издателска къща „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: португалска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: 26.10.2017

Отговорен редактор: Даниела Атанасова

Коректор: Жанет Желязкова; Атанаска Парпулева

ISBN: 954-26-1747-X

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6402

История

  1. — Добавяне

Библиоман