Джон Букман преподава конституционно право в университета в Остин, щата Тексас. Той е на трийсет и пет, кара „Харли Дейвидсън“, носи джинси и каубойски ботуши и има черен пояс по таекуондо. Косата му е прекалено дълга за вкуса на консервативното академично ръководство, но нетрадиционните му лекции отдавна са го превърнали в любимец на студентите. Той печели с лекота дебатите със сенатори и политици в телевизионни предавания, а блестящите му качества като юрист го правят реален кандидат за Върховния съд.

Джон Букман е известен в Тексас и с още нещо. Обича да поема невъзможни случаи и да печели. Затова всеки понеделник в кабинета му го очакват купища писма с молби за помощ. Някои са смешни, други тъжни, трети — направо безнадеждни. Когато някое от тях успее да привлече вниманието на професор Букман, той веднага се впуска в битка в името на истината и справедливостта.

Писмо от бивш негов стажант го отвежда в Марфа, Тексас. Някога петролен център, днес градчето е известно с ексцентричните си художници, галерии за модерно изкуство и авангардни инсталации. Както и с добива на шистов газ. Младият адвокат, написал писмото, е мъртъв. Катастрофа или убийство? Джон Букман и стажантката му Надин попадат в свят на мръсни игри, корупция и измама, където нищо не е такова, каквото изглежда.

Кой е убил Нейтън Джоунс? И защо?

Съдържание

Тексаска история 4

Con Law,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Марк Хименес

Заглавие: Тексаска история

Преводач: Любомир Николов

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Обсидиан

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Националност: американска

Печатница: „Абагар“ АД — В. Търново

Излязла от печат: 11.04.2014

Редактор: Кристин Василева

Технически редактор: Людмил Томов

Художник: Anna Omelchenco/Shutterstock

Коректор: Симона Христова

ISBN: 978-954-769-351-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/17583

История

  1. — Добавяне

Библиоман