Да се срещнеш със Скълдъгъри Плезънт: детектив, магьосник, воин.

О, да! И мъртъв!

Некромантите не се нуждаят повече от Валкирия да бъде техният Вестител на смъртта и това са добри новини.

Има само една уловка. Има си причина некромантският орден да не се нуждаят повече от нея — защото те вече са си намерили Вестител на смъртта — човекът, който ще отвори вратите между живота и смъртта.

А това са много, ама много лоши новини…

 

 

Валкирия направи крачка назад. Остави я тук, прошепна гласът в главата й. Вайл ще я убие, енергията ще се освободи без друго и ще се върне при собствениците си. Остави я. Тя не си струва усилието.

 

 

Преди да напише детския си роман за детектив скелет е вкус към хубавите дрехи, Дерек Ланди става автор на два сценария на филм със зомбита и на кървав трилър, където всички умират.

Притежател на черен колан по карате кенно, той е обучил в самозащита безброй деца, с надеждата да събере своя собствена армия от бойни мъници. Той е уверен, че всички те чакат да ги призове срещу враговете си (той всъщност няма врагове, но е сигурен, че ще се покажат рано или късно).

Дерек живее в покрайнините на Дъблин, а причината сам да си пише биографията в тези редове е, и да може най-после да говори за себе си в трето лице без да изглежда надут или ненормален.

Книгата е временно забранена за четене по молба на Студиото на А ЕООД (изд. Artline Studios). Ще бъде достъпна отново на 1 април 2026 г.