Завладяващото продължение на ЛЮБОВ ПО ВРЕМЕ НА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ

Пам е загубила родителите си. Загубила е и едното си око. Но тя се е сражавала с Кронен и е успяла да си върне приятелите и любимия си брат. Сега Пен, Хекс, Аш, Ез и Венис живеят в розовата къща край морето с цената на много труд, поддържани от приятелството и мечтите си. До деня, в който в залива срещу дома им се появява зловещ кораб и всички получават странни видения за унищожение и насилие. Хипнотизирани, те отиват на кораба и там започват новите им битки — битки, които ще поставят на изпитание дори взаимната им любов.

Пен си мисли, че е минала през много изпитания. Но тя никога не е срещала точно този вид изкушение. Впускайки се в поредното приключение, водена от Енеидата на Вергилий, тя се чуди къде ще я отведе пътуването и колко още трудности трябва да понесе, преди пак да се събере с хората, които обича.

Пенелопи, главното действащо лице в тази книга, не е мускулест супергерои, а обладано от страх, будещо съчувствие, скърбящо момиче.

Washington Post

В апокалиптичен свят, изпълнен с опасности, Блок освежително вплита в една мелодия млади хипстъри и висока литература… Литературните фенове ще изпитат удоволствие да търсят алюзиите с Омир… въпреки че не се изискват познания на класиката, за да се потопи човек в декадентската красота на разказаната с ярък език и изпълнена с неочаквани обрати история.

Publishers Weekly

Книгата звучи като съновидение, нещо типично и за другите творби на авторката, съчетаващо се добре с фантастичните елементи на разказа… Прекрасно заглавие за ученици, които са чели Одисеята на Омир, както и за всички, които обичат смесица от фантазия и реалност.

School Library Journal

Омировата Одисея и Енеидата на Вергилий с декор от края на света и озвучени с рокендрол — ето това е неустоима комбинация.

Weird Books Review

Съдържание

Островът на изобилната любов 3

The Island of Excess Love,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За авторката

Франческа Лия Блок е носител на престижната награда за цялостни постижения „Маргарет А. Едуардс“, е автор на много романи, преведени на различни езици. Можете да посетите сайта й www.francescaliablock.com


Информация

Издание:

Автор: Франческа Лия Блок

Заглавие: Островът на изобилната любов

Преводач: Неза Михайлова

Година на превод: 2015 (не е указана)

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издател: Екслибрис

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Художник: Хийл Суоб; Ейприл Уорд

ISBN: 978-619-7115-23-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13324

История

  1. — Добавяне

Библиоман