„Трудно е да си представим по-добра историческа новела за Барда от тази…“

Library Journal

 

„Тайният живот на Шекспир“ повдига завесата, за да ни представи какъв наистина е бил Шекспир, преди един привидно обикновен човек да стане легенда. Постепенно творецът, за чийто личен живот не знаем почти нищо, се превръща в жив, дишащ, истински. Взаимоотношенията на Шекспир — с трудния му баща, съпругата му Ан, децата му и приятелите му от театъра са напълно убедителни. В ръцете на утвърдения исторически новелист Джъд Морган всичко това се превръща в един брилянтно истински разказ за незабравимо душевно богатство, топлота и непосредственост.

 

„Изобретателна, поглъщаща и напълно правдоподобна история… Морган дори следва Шекспировото лирично темпо и фразеология в тази биография, оживена като една от неговите комедии и човешка като неговите драми. Истинска наслада за четене.“

RT Book Reviews

 

Джъд Морган е един от псевдонимите на Тим Уилсън. Той е роден и отрасъл в Питърбъроу — древен град в Източна Англия, в блатистата област Фенс. Следва в университета Ийст Англия в Норич, където се дипломира като магистър по изкуствата. Там изучава и творческо писане при Малкълм Бредбъри и Анджела Картър. Автор е на романи — психологически съспенс и фентъзи, но най-известен е с историческите си романи. Литературната критика го определя като брилянтен писател. На българския читател е познат от романа „Вкусът на тъгата“, посветен на живота на сестрите Бронте.

Съдържание

Тайният живот на Шекспир 4,3

The Secret Life of William Shakespeare,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Джъд Морган

Заглавие: Тайният живот на Шекспир

Преводач: Мария Михайлова

Година на превод: 2016

Език, от който е преведено: английски

Издание: Първо издание

Издател: ИК „Унискорп“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2016

Тип: роман

Националност: английска

Редактор: Нина Джумалийска

Художник: Мила Янева

Коректор: Димитър Матеев

ISBN: 978-954-330-433-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15190

История

  1. — Добавяне

Библиоман