Робърт и Джон — двама братя, израснали в американските армейски бази, където е служил баща им, генерал Пулър. Днес Джон е военен следовател, а брат му е затворник с доживотна присъда. Блестящата кариера на Робърт в разузнаването на САЩ прекъсва внезапно поради обвинение в държавна измяна.

Федералният военен затвор в Канзас е строго охраняван. Никой не е правил опит за бягство от него, защото това е невъзможно. Но невъзможното се случва. Робърт изчезва, а в килията му намират труп на мъж, когото не могат да идентифицират. Сега бившият експерт по киберсигурност е най-издирваният престъпник в страната.

Джон Пулър получава задачата да открие Робърт, защото знае как мисли и действа той. Военният полицай е безкомпромисен и няма да прояви пристрастие. Но правителството се съмнява в това и възлага на агент Вероника Нокс да работи с него. В хода на разследването умират много хора, свързани с Робърт. Изключителните умения на Джон като следовател и боец, изглежда, няма да са достатъчни, за да се пребори с шпионите и враговете на страната си.

Съдържание

Бягството 4,9

The Escape,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Дейвид Балдачи

Заглавие: Бягството

Преводач: Веселин Лаптев

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Обсидиан“

Година на издаване: 2016

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Абагар“ АД, Велико Търново

Излязла от печат: 14.01.2016

Редактор: Свилена Господинова

Технически редактор: Вяра Николчева

Художник: Shutterstock

Коректор: Симона Христова

ISBN: 978-954-769-397-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8363

История

  1. — Добавяне

Библиоман