Човек не може да забрави Хайсмит, защото тя е богинята на криминалния жанр. В нашия случай това, което е непозволено, е страстта.

Кейт Бланшет

Терез среща Каръл в големия магазин в Манхатън, където работи като продавачка. Каръл избира коледен подарък за дъщеря си. Потънала в мисли, загадъчна, тя излъчва финес, елегантност, съвършенство. Терез, момичето зад щанда, изведнъж се усеща напълно чиста — и напълно неподготвена за този пръв разтърсващ порив на любовта.

Неудържимо привлечена е към луксозния свят на Каръл, но скоро и двете разбират колко много имат да губят.

Публикуван първо като „Цената на солта“ и под псевдоним, този роман е предвестник на „темата за любовта, която обществото заклеймява“. Необикновена история за любовта табу, която завършва щастливо.

Случайна среща, родила страстна връзка и прераснала в култова класика. Завладяваща, еротична, изразителна, с неочаквани развития, това е история за необходимостта да останем верни на природата си.

The Sunday Times

Динамична като трилър и същевременно нежна и романтична. Тази книга се чете на един дъх — късно нощем.

Вал Макдърмит

 

 

Пресата остана очарована от „пределно елегантната“ екранизация и светкавично наложи мнението си, че Хейнс е направил „особено красив и умен филм, благодарение на който днешните зрители могат да си дадат ясна сметка защо в началото великата писателка е предпочела да подпише произведението си не с истинското си име, а с псевдоним.“

Съдържание

Каръл 6

Carol,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Патриша Хайсмит

Заглавие: Каръл

Преводач: Дафина Христова

Език, от който е преведено: английски

Издател: Intense

Година на издаване: 2016

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Алианс Принт“

Редактор: Саша Александрова

ISBN: 978-954-783-235-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5843

История

  1. — Добавяне

Библиоман