Убийства в Шведската академия
18 души — 18 мишени

В нощта на 14 май 2012 г. секретарят на Шведската академия е застрелян е револвер от XIX в. На следващия ден още 4-ма членове на Академията са убити със същото оръжие.

Безмилостен и хладнокръвен убиец е на свобода…

Новината бързо завладява световните медии, а шведската полиция е изправена пред невиждано до сега в страната издирване на престъпник. Останалите членове на Академията са поставени под строга охрана, но това не спира извършителя. Един по един те са убивани — всеки следващ по все по-впечатляващ начин.

Кой преследва тези, които присъждат Нобеловата награда за литература?

Клаудия Родригес поема разследването. И съвсем скоро осъзнава, че има нужда от помощта на експерт по литература… Защото ключът за разгадаването на убийствата води към тайни на литературния свят, пазени грижливо 100 години.

 

 

„Убийства в Шведската академия“ съчетава напрегнатото действие на „Шифърът на Леонардо“, заплетения сюжет на „Десет малки негърчета“ и загадъчността в книгите на Карлос Руис Сафон. Романът на Олчак е свеж бриз в скандинавската криминална традиция, подправен с гениално разпръснати улики, изобретателни герои, интелигентно написан сюжет без клишета и неподозирани тайни за едно недостъпно затворено общество.

Съдържание

Убийства в Шведската академия 4,7

Akademimorden,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Мартин Олчак

Заглавие: Убийства в Шведската aкадемия

Преводач: Анелия Петрунова

Издание: първо

Издател: Ера

Град на издателя: София

Година на издаване: 2016

Тип: роман

Националност: шведска

Печатница: ЕКСПЕРТПРИНТ ЕООД

Редактор: Евгения Мирева

ISBN: 978-954-389-397-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/7899

История

  1. — Добавяне

Библиоман