Война и измяна; тъмна магия и древни богове

Зимата е жестока. Гражданска война застрашава Куралд Галайн, защото армията на Урусандер е започнала похода си към град Карканас. Предвожда я безскрупулният Хун Раал, намерението й е да отхвърли консорта на Майка Тъма Драконъс и да постави на трона самия Урусандер, редом до Живата Богиня. Онези, които трябва да се противопоставят на бунтовниците, са разпръснати и отслабени — останали без водач.

Далече на запад набира сили невероятна армия. Тя търси враг без форма, в място, което никой не може да намери. Но все пак призивът на Гуглата е чут и отдавна запустелият град Омтоуз Феллак сега е приютил сбирщина нови пришълци.

Такива събития предричат хаос и вече кърви магия в това владение. Несдържана, тайнствена и дива, тя потича отприщена, а по мириса й се сбират нови и древни сили, търсещи места на болка и страдание. В свят, загниващ от магия, може ли все още да съществува чест?

„Трилогия за Карканас“: Гениално… надвишава всички очаквания, които биха могли да имат читателите на „Малазанска книга на мъртвите“… Мисля, че всички се чудехме как изобщо Ериксън би могъл да продължи може би най-добрата фентъзи поредица на всички времена. „Трилогия за Карканас“ ще разпръсне всякакви съмнения (ако изобщо е имало такива), че Стивън Ериксън е най-добрият писател в жанра.

СФ Сайт

Съдържание

Гаснещ зрак 5,3

Fall of Light,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За автора

Стивън Ериксън е археолог и антрополог. Първият му фентъзи роман „Лунните градини“ беляза началото на епическата му поредица „Малазанска книга на мъртвите“, призната за едно от най-амбициозните произведения в областта на фентъзи жанра. Поредицата е последвана от „Ковачница на мрак“, първия том в нова епическа фентъзи трилогия, която връща читателите към произхода на света на Малазан.


Информация

Издание:

Автор: Стивън Ериксън

Заглавие: Гаснещ зрак

Преводач: Валерий Русинов

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-734-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2588

История

  1. — Добавяне

Библиоман