Пенелопе Кийлинг — дъщеря на известен художник, прави равносметка на живота си, спомняйки си миналото — от бохемското детство в Лондон до нещастния си брак по време на войната, когато се омъжва за човек, когото не обича. От него тя ражда три много различни деца — Нанси, Ноел и Оливия, която е нейното „специално дете“.

Отивайки до Ибиса, за да се срещне с дъщеря си Оливия, Пенелопе се запознава с нейния възлюбен Козмо и дъщеря му — младата и красива Антония. Историята се развива като пъзел между миналото и настоящето. Направена е връзка между любовта на Антония към мистериозния Дейнъс и тази на Пенелопе към елегантен и романтичен мъж, когото тя е обичала, но е загубила през войната. Така възрастната дама намира своя сродна душа в лицето на младото момиче и скоро то се пренася да живее при нея. Пенелопе се превръща в довереник на Антония и й помага да разбере, че може да бъде щастлива само, ако е откровена със своя възлюбен.

Междувременно възрастната дама се оказва единствена наследничка на картината „Търсачите на миди“, на която тя е изобразена като дете. Картината на баща й бива оценена високо и така Пенелопе печели малко богатство. Това поражда редица раздори в семейството й и всеки разкрива истинското си лице. Очаквала ли е това възрастната жена и на кого и защо тя оставя част от наследството си ще разберете само от романа на Розамунде Пилхер — „Търсачите на миди“.

Съдържание

Търсачите на миди 4,9

The Shell Seekers,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Розамунде Пилхер

Заглавие: Търсачите на миди

Преводач: Силвия Желева

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Книгоиздателска къща „Труд“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман (не е указано)

Националност: английска

Печатница: „Инвестпрес“ АД

Излязла от печат: 31.08.2012

Редактор: Юлия Шопова

Технически редактор: Стефка Иванова

Коректор: Лиляна Генчева

ISBN: 978-954-398-254-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15756

История

  1. — Добавяне

Библиоман