Една история за Агент 007

Той не обича да спазва правилата, не обича да седи зад бюро, не обича да работи в екип. Той опитва да е писател, но всъщност е агент на британските тайни служби. Неговият брилянтен ум спасява Съюзниците от катастрофа в последните години на Втората световна война. Опасностите са негово ежедневие, смъртта е по петите му, но той е твърде лош, за да умре. Защото той е истинският Джеймс Бонд. Името му е Флеминг. Иън Флеминг.

„Твърде лош, за да умре“ разказва за раждането на знаменития Агент 007. Американската писателка и бивш анализатор от ЦРУ Франсин Матюс преплита факти и фантазия, за да предложи на читателите една история, която е толкова въздействаща, че няма значение дали се е случила наистина. Главен герой в нея е писателят Иън Флеминг — гениален конспиратор, който наистина е помогнал много на британското разузнаване в битката с нацистите.

В книгата Флеминг, с помощта на математика Алън Тюринг и на няколко красиви и фатални жени, досущ като от филм за Джеймс Бонд, открива заговор за убийството на Чърчил, Рузвелт и Сталин на конференцията в Техеран през 1943 г. Флеминг трябва да се надбягва с времето и да премери сили с най-опасния нацистки шпионин, за да не загубят Съюзниците войната. И докато използва въображението си, за да надхитри врага, той ражда и своя най-популярен герой — Агент 007.

Франсин Матюс се опитва да остане възможно най-близо до историческите факти и описва подробно подготовката за конференцията в Техеран, както и политическата ситуация — интригите между Чърчил, Рузвелт, Сталин и китайския лидер Чан Кайшъ. Участват и реални исторически фигури от лагера на нацистите. Такъв е Ото Скорцени — опасен германски шпионин, срещу когото Иън Флеминг действително се е борил през Втората световна война.

Съдържание

Твърде лош, за да умре 5,3

Too Bad To Die,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Франсин Матюс

Заглавие: Твърде лош, за да умре

Преводач: Христо Димитров

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: „Сиела Норма“ АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: Печатна база „Сиела“

Излязла от печат: ноември 2015

Отговорен редактор: Димитър Николов

Коректор: Елиана Владимирова

ISBN: 978-954-28-1909-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5699

История

  1. — Добавяне

Библиоман