Кирил Бонфилиоли е роден в Истбърн през 1928 година и по майчина линия е англичанин, а по бащина — италиано-словенец. След като завършва Оксфорд и служи в армията в продължение на пет години, той прави кариера като търговец на изкуство — същата като на своя ексцентричен герой, Чарли Мордекай. Живее в Ирландия, а след това в Джърси, където умира през 1985 година. Автор е на трите романа за Мордекай („Мордекай“, „Мордекай: проблем с пистолета“ и „Мордекай: невероятни неприятности“), както и на историческия роман „Всичкият чай в Китай“, който разказва за Каролус Мордекай ван Клиф, непочтения прадядо на Чарли Мордекай, и на „Мордекай: мистерия с мустаци“, завършена след смъртта му от хумориста Крейг Браун.

Шампион по фехтовка, приличен стрелец с повечето огнестрелни оръжия и сериен съпруг на красиви жени, Бонфилиоли е описвал себе си като „умерен във всичко, освен в алкохола, храната, тютюна и разговорите“ и „обичан и уважаван от всички, които го познават бегло“.

Всички епиграфи в книгата са от Робърт Браунинг, с изключение на един, който е очевиден фалшификат.

Това не е автобиографичен роман: в него се разказва за някакъв друг представителен, разпуснат, безнравствен търговец на изкуство на средна възраст. Останалите герои също са измислени, особено госпожа Спон, но повечето места са истински.

Съдържание

Катастрофалната картина 5,2

Don't Point That Thing at Me,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Кирил Бонфилиоли

Заглавие: Мордекай

Преводач: Богдан Русев; Адриан Лазаровски (стихове); Дамян Дамянов (стихове))

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Сиела Норма АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: Алианс принт

Отговорен редактор: Мария Найденова

Коректор: Милена Братованова

ISBN: 978-954-28-1653-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13556

История

  1. — Добавяне

Библиоман