Е. Л. Джеймс предлага различен поглед към любовната история, очаровала милиони читатели по света — този път разказана от Крисчън с неговите мисли, разсъждения и мечти.

Крисчън Грей контролира всичко. Неговият свят е подреден, дисциплиниран… и съвсем празен. До деня, в който Анастейжа Стийл се препъва и пада пред очите му — истинска вихрушка от стройни крака и разрошена кестенява коса. Той се опитва да я забрави, но попада в необяснима буря от чувства, на които не може да устои. За разлика от всички други жени, Ана като че ли вижда истинската същност на Крисчън: зад бронята на преуспелия бизнесмен и луксозния му живот чак до студеното му, ранено сърце.

Дали присъствието на Ана ще разсее ужасите от детството, които преследват Крисчън всяка нощ? Или неговите тъмни сексуални страсти, стремежът му към тотален контрол и самоомразата ще прогонят момичето и ще унищожат крехката надежда, която тя му предлага…

Съдържание

Грей 5,1

Grey,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

За автора

След двайсет и пет години работа в телевизията Е. Л. Джеймс решава да сбъдне отдавнашната си мечта и се заема да пише истории, в които читателите да се влюбят. Резултатът е чувственият роман „Петдесет нюанса сиво“ и двете продължения „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса освободени“, трилогия, която е продадена в повече от 125 милиона броя по света и е преведена на петдесет и два езика.

През 2012 Е. Л. Джеймс е посочена за една от „Десетте най-забележителни хора на годината“ според Барбара Уолтърс, една от „Най-влиятелните в света“ според списание „Тайм“ и „Човек на годината“ според „Пъблишърс Уийкли“. „Петдесет нюанса сиво“ се задържа в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ сто трийсет и три последователни седмици, а през 2015 излиза филмовата адаптация, в която Джеймс работи като продуцент. Филмът на „Юнивърсал Пикчърс“ бележи бокс офис рекорди по целия свят.

Е. Л. Джеймс живее в Лондон със съпруга си Нийл Ленард, който е романист и сценарист, и двамата им синове и продължава да пише романи, докато работи като продуцент над „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса освободени“.

 

 

В „Грей“ авторката Е. Л. Джеймс използва цитати от „Петдесет нюанса сиво“ — в превод на български език от Гергана Дечева.


Информация

Издание:

Автор: Е. Л. Джеймс

Заглавие: Грей

Преводач: Цветана Генчева

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: Роман

Националност: английска

Излязла от печат: 10.08.2015

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-617-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3581

История

  1. — Добавяне

Библиоман