Изумително оригинална и неустоимо носталгична, тази книга преодолява традиционните жанрове. Амбициозен и очарователен дебют — отчасти приключенска, отчасти любовна и отчасти виртуозна интерпретация на виртуалното пространство.

Годината е 2044, а реалният свят е неприветливо място. Подобно на повечето представители на човечеството, Уейд Уотс търси бягство от тягостното ежедневие, като прекарва времето си в ОАЗИС — вездесъща виртуална утопия, където можеш да си всичко и всеки, място, в което да живееш, да играеш, да се влюбваш — и това на всяка една от десет хиляди планети.

И както повечето представители на човечеството, Уейд мечтае да е онзи, който ще открие най-големия лотариен билет, скрит във виртуалния свят. Защото някъде в това гигантско виртуално игрище създателят на ОАЗИС Джеймс Холидей е заложил няколко маниакално замислени пъзела, чието разгадаване осигурява гигантско богатство — и невъобразима мощ — на онзи, който ги разгадае.

Вече години наред милиони хора се борят безрезултатно да се сдобият с наградата. И вече години наред за милиони жители това търсене е средство да избягат от действителността, потапяйки се в щастливо и завладяващо изучаване на страстта на Холидей.

Настъпва моментът, когато Уейд се натъква на първата загадка…

И изведнъж целият свят се мобилизира и хиляди конкуренти се включват в Лова. Единственият начин Уейд да оцелее, е да спечели. За тази цел той трябва да напусне безметежното си виртуално съществуване и да се впусне в реалния живот — и любов, — които винаги са го ужасявали.

 

Романът, завладял тринайсет класации за научна фантастика и художествена литература, издаден в 19 държави, вече е тук! Пригответе се за шеметно потапяне в попкултурата на 80-те години на XX век — блестящият дебют на Ърнест Клайн няма да ви изгуби и за миг.

Абсолютна, напълно велика! Тази книга зарадва всяка клетка в гийковското ми тяло.

Патрик Ротфус

Наистина, наистина се влюбих в Играч първи, приготви се… Клайн майсторски маневрира сред изобилието на попкултурата от 80-те, изстрелвайки читателя на пътешествие със светлинна скорост към едно загледано в миналото бъдеще.

Даниъл Уилсън

Пленителна и креативна… геймърите трябва да се справят с объркващи пъзели и да надхитрят целеустремени врагове във виртуален свят, за да спасят истинския. Читателите не знаят с какво се захващат.

Тери Брукс

Дългоочакваната екранизация на романа ще бъде дело на Стивън Спилбърг и вече е в процес на снимане.

Съдържание

Играч първи, приготви се 4,9

Ready Player One,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Ърнест Клайн

Заглавие: Играч първи, приготви се

Преводач: Катя Перчинкова

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: Английски

Издание: първо

Издател: ИК „Intense“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: Американска

Печатница: „Алианс Принт“

Редактор: Саша Александрова

ISBN: 978-954-783-223-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2712

История

  1. — Добавяне

Библиоман