В една изолирана долина малко човешко племе измира от ужасна болест. Носят се слухове, че жестоките господари на долината, планинските тролове, са открили лекарство за болестта — чудодеен еликсир.

Когато сестрата на Раф е поразена от болестта и първенците на племето отказват да му помогнат, дръзкият младеж решава да направи немислимото — потегля сам за планината, за да открадне еликсира от страховитите тролове. Но за да стигне до целта си, Раф ще трябва да мине през опасни блата и гори, пълни с вълци, хобгоблини и най-вече с вездесъщите скверни твари — тролове скиталци…

Пътуването към планината започва…

 

 

Матю Райли е автор на тринайсет романа, превърнали се в световни бестселъри: „Битката“, „Експлозивно“, „Храмът на инките“, „Обект 7“, „Плашилото“, „Летящ старт“, „Пъкленият остров“, „Седемте смъртоносни чудеса“, „Шестте свещени камъка“, „Петимата велики воини“, „Плашилото и армията на крадците“, „Великата китайска зоологическа градина“ и „Турнирът“. Книгите му са издадени на повече от 20 езика и са продадени в над 4 милиона бройки.


Информация

Издание:

Автор: Матю Райли

Заглавие: Планината на троловете

Преводач: Венцислав Божилов

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: 23.11.2015

Редактор: Саша Попова

ISBN: 978-954-655-638-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1748

История

  1. — Добавяне

Библиоман