„Смяна на полюсите“ е името на природен феномен, който в миналото се е проявявал неведнъж. В най-слабата си форма предизвиква дезориентация у птиците и животните и щети на електрическите уреди. В по-лошия случай този феномен предизвиква изригвания на вулкани, земетресения и климатични промени. Най-лошата му проява може да доведе до заличаването на всяка форма на живот.

Преди шейсет години ексцентричен унгарски гений открил как изкуствено да предизвика подобна смяна на полюсите. След това обаче разработките му изчезват. В наши дни харизматичен лидер на антиглобалистка групировка планира да използва откритието на унгарския учен, за да пораздруса световните индустриализирани нации, след което да върне смяната на полюсите в първоначално състояние. Проблемът е, че веднъж направена, никой не може да я върне обратно.

Остин, Дзавала и останалите от екипа за специални задачи на НАМПД и преди са се изправяли пред тежки ситуации, но никога не са срещали нещо подобно. Този път може би и те са закъснели твърде много…

Съдържание

Смяна на полюсите 4,3

Polar Shift,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Клайв Къслър; Пол Кемпрекос

Заглавие: Смяна на полюсите

Преводач: Емануил Томов

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: Английски

Издател: ProBook

Година на издаване: 2015

Тип: Роман

Националност: Американска

ISBN: 9789542928751

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2076

История

  1. — Добавяне

Библиоман