Един брак. Трима участници. Горд крал. Любяща съпруга. Скандална компаньонка. 1362 година.

Филипа д’Ено избира момиче, прекарало целия си живот сред манастирски стени — Алис Перърс, закърмена единствено с амбиция. Кралицата й отрежда специална роля в английския двор.

 

 

„Аз те издигнах от нищото, Алис. Сега трябва да ми се отплатиш.“ С тези думи повеждат момичето по коридорите на кралския дворец към леглото на крал Едуард III — за да изпълнява съпружеските задължения, на които болната Филипа вече не е способна. Властта си има цена и Алис Перърс ще я плати. Тя става компаньонка на краля. Довереница на кралицата. Блудница в очите на двора.

Съдбата й е противоречива: Алис е обичана от краля и кралицата и заклеймявана от останалите. С изгряването на звездата си тя трябва да действа много внимателно — презряната компаньонка не е недосегаема. Политиката и интимните разговори са опасни спътници.

Застаряващият велик крал я иска в леглото си. Враговете й искат да я прогонят от двора. Само една грешка, и Алис ще се изправи пред заплаха, по-ужасна от всички злобни слухове от миналото й.

… Запленяващ портрет на силна, интелигентна жена с чудесен ум за финанси. Този жив и убедителен портрет ще промени начина, по който светът гледа на компаньонките на кралете.

„Романтик Таймс“

Съдържание

Компаньонката на краля 4,7

The King’s Concubine,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Ан О'Брайън

Заглавие: Компаньонката на краля

Преводач: Мариана Христова

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Ентусиаст; Enthusiast

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: ФолиАрт

Редактор: Велислава Вълканова

Художник: Фиделия Косева

Коректор: Людмила Стефанова

ISBN: 978-619-164-186-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3415

История

  1. — Добавяне

Библиоман