Брандън Сандърсън, който е №1 бестселър автор в New York Times с поредицата Летописите на светлината на бурята, съавтор на Колелото на времето на Робърт Джордан, представя втората част от трилогията ВъзмездителитеЗарево, продължението на бестселъра Стоманеното сърце.

Занимателна задкулисна информация за всички книги на Сандърсън потърсете на www.brandonsanderson.com.

 

Нюкаго е спасен.

Бяха казали на Дейвид, че е невъзможно, че дори Възмездителите не са убивали Висш Епичен. Но Стоманено сърце — ненаранимият, безсмъртният, неунищожимият — е мъртъв. И той умря от ръката на Дейвид.

Унищожението на Стоманеното сърце трябваше да направи животът по-лесен. Вместо това, обаче, Дейвид осъзна, че всъщност той има много въпроси. И то големи. И никой в Нюкаго не може да му отговори на тях.

Възроденият Вавилон, град, познат преди като Манхатън, може да му даде отговорите. Управляван от мистериозната Висша Епична, Регалия, Възроденият Вавилон е наводнен и окаян, но Дейвид е сигурен, че може да открие пътя към отговорите, които търси. Да навлезе в град, контролиран от деспотичен Висш Епичен е рисковано, но той е готов да опита. Защото убийството на Стоманеното сърце остави дупка в сърцето на Дейвид. Дупка, в която някога е живяла жаждата за отмъщение. Някак той запълни тази дупка с друг Епичен — Зарево. И сега му предстои да навлезе в по-тъмни и по-опасни „води“, за да я открие и да получи отговорите.

„В продължение на години бях уверен, че знам какво е Зарево, че съм проумял недостъпна на останалите тайна.“

Книгата е временно забранена за четене по молба на Студиото на А ЕООД (изд. Artline Studios). Ще бъде достъпна отново на 1 април 2026 г.