Преуспелият руски писател Андрей Корин попада в болница след автомобилна катастрофа. Тук става ясно, че от паметта му са изчезнали две години. Той започва трескаво да събира зрънце по зрънце изтрития къс от време и да търси причината за необяснимата си амнезия. А тя, причината, може да се крие и в намерението на Андрей да напише книга за корупцията в полицията, и в най-близкото му обкръжение, и в самия него. Каква случка в миналото е подтикнала съзнанието му да заличи тези две години от живота му? Кой е приятел и кой — враг? Откъде го дебне следващата опасност след двата опита за покушение над живота му? И какво в крайна сметка ще разбере, когато възвърне паметта си?

Една дълбоко психологическа драма за живота и смъртта, за предателството, страха, приятелството и човешкото достойнство от руската кралица на криминалния роман!

 

 

През 1992 година Александра Маринина, кандидат на юридическите науки и водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността, написва първия си роман. След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера. Досега е продала над 31 милиона екземпляра от книгите си, което я превърна в най-продавания руски автор днес.

Съдържание

Фантомът на паметта 4,6

Фантом памяти,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Александра Маринина

Заглавие: Фантомът на паметта

Преводач: Ива Николова Митева

Година на превод: 2004

Език, от който е преведено: руски

Издание: първо

Издател: ИК „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2004

Тип: роман

Националност: руска

Печатница: ПК „Димитър Благоев“ — София

Отговорен редактор: Виктория Петрова

Коректор: Ева Егинлиян

ISBN: 954-26-0151-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/14337

История

  1. — Добавяне

Библиоман