Кенеди пише по-добре от Гришам.

Нюзуик

Нед Алън е амбициозен рекламен мениджър в най-бързо растящото компютърно списание в Манхатън, а съпругата му Лизи е изгряваща звезда в авторитетна ПР компания.

Картината изглежда идилично до момента, в който той загубва работата си и се озовава в черния списък на бранша. Безмилостното изритване на улицата преобръща живота му и го тласка в лапите на безскрупулен строителен магнат, който превръща Нед в подставено лице на своите нечисти машинации. Горчилката от пропадането и предателствата подклажда решимостта на Нед да стъпи на краката си и да загърби подземния свят, но големият въпрос е как да го направи и дали всички средства оправдават постигането на тази цел.

„Сделката“ е шеметна, пулсираща от адреналин история, заредена с изненадващо проницателни разсъждения върху хаоса, фрустрацията и духовната нищета на модерния свят.

Изкусно скроен сюжет, впрегнат в разнищване на съвременните нрави, и свеж диалог — стегнат и отривист като заповед.

Ескуайър

Обсебващ сюжет с бесен ритъм, напомнящ за „Фирмата“ на Джон Гришам.

Таймс

Дъглас Кенеди е роден в Манхатън през 1955 г. Със своите 10 романа, преведени на 22 езика, той се нарежда сред майсторите на съспенса в съвременната проза. През 2006 г. получава най-високото литературно отличие на Франция — кавалер на Ордена за литература и изкуство.

Със способността си да пише увлекателно и същевременно разтърсващо за необятната самота и безизходица на съвременния човек, с усета си за абсурдното, обогатен от сарказъм и умело боравене с езика, Дъглас Кенеди гради сюжети, в които действието препуска като високоскоростен влак, а характерите са плътни и достоверни, многопластови и психологически обосновани.

Съдържание

Сделката 5,3

The Job,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Дъглас Кенеди

Заглавие: Сделката

Преводач: Невена Дишлиева-Кръстева

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Колибри“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: „Инвестпрес“

Излязла от печат: 04.03.2014

Редактор: Владимир Молев

Художник: Росен Дуков

Коректор: Донка Дончева

ISBN: 978-619-150-227-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13653

История

  1. — Добавяне

Библиоман