Патологът д-р Лора Фанинг изследва два овъглени трупа, обгърнати в мистерия. Причината за смъртта е неизвестна. Общото между тях е наличието на еднакви загадъчни татуировки. Жертвите, изглежда, са обвързани с редица любопитни случаи на чудодейно изцеление на хора. Разследването на д-р Фанинг я насочва към култ, който притежава легендарната панацея — лек за всички болести, но това би било невъзможно.

Лора се озовава по средата на древна война между тайните пазители на панацеята и също толкова потайните, но далеч по-опасни членове на групировка, позната единствено с името „536“ — братство, което пламенно вярва, че Бог е обрекъл човечеството на страдание, а не на изцеление. Самата Лора не вярва в идеята за панацея, но това не пречи на агентите на групировката да се опитат да я убият.

Един самотен, смъртно болен милиардер наема д-р Фанинг да проучи възможността за съществуването на невероятното лекарство. Неговият собствен бодигард, Рик Хейдън — наемник, който не е този, за когото се представя — има за задача да охранява Лора. Двамата се опитват да стигнат първи до легендарния лек, преди агентите на „536“ да са получили шанса да го унищожат.

Съдържание

Панацея 4

Panacea,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Ф. Пол Уилсън

Заглавие: Панацея

Преводач: Анна Василева

Година на превод: 2018

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо (не е указано)

Издател: „Арт Етърнал Синема“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска (не е указано)

Печатница: Art Eternal Print Ltd

Редактор: Мирела Сашкова

Коректор: "АВИС-БГ" ЕООД

ISBN: 978-619-191-468-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/18966

История

  1. — Добавяне

Библиоман