Читателски коментари

Алеята на прокълнатите от Роджър Зелазни

кра тончев (9 ноември 2006 в 20:11)

обичам Р З и съм много благодарен за този текст. Прекрасен е!

Живот на заем от Ерих Мария Ремарк

нт (8 ноември 2006 в 08:31)

След доста години и нееднократно препрочитане, започвам да си мисля, че „Живот на заем“ ми допада дори повече от всепризнатия шедьовър на Ремарк „Триумфалната арка“. Смятам я за вариация на „Арката“, но някак по-синтезирана, по-стилизирана и по-изчистена.

Online от Даниела Колева


Избирам първия вариант и не защото не осъзнавам,че мисълта за нещата е по-хубава от самите тях,а напротив- защото Радост можеше да продължи сама тази приказка дори след като разбра истината за него. Истинската способност да създаваме магически светове е именно когато сме заобиколени от реалността.

Хиперион от Дан Симънс

Hawthorne (30 октомври 2006 в 17:33)

Супер книжка, прочетох поредицата предо година-две и ме заплени. Невероятна четирилогия, която заслужава да се прочете от всеки! ;)

Ледените пирати от Любомир Николов

Алиса (24 октомври 2006 в 08:09)

Няма илюстрации на места, където те са важни за продължаването на приключението. Не може ли да се направи нещо по въпроса?!… Иначе книжката ми харесва:)

Хиперион от Дан Симънс

Jivko (Undeddo) (22 октомври 2006 в 06:32)

бях на 21 когато я прочетох, така се запалих, че „изядох“ останалите от поредицата за 1 седмица (аз не обичам много да чета).

Планетата на Шекспир от Клифърд Саймък

hammster (20 октомври 2006 в 21:50)

Радвам се че те зарадвах :). Книгата е доста различна от това което сме свикнали да четем от Саймък. Някак си по-сериозна, по-философски настроена към живота, и може би затова на мен не ми хареса, но я сканирам за вас.

Планетата на Шекспир от Клифърд Саймък

нт (20 октомври 2006 в 14:57)

Толкова се радвам! Когато излезе навремето я изпуснах, и май е единствената книга на Саймък, издавана на български, която не съм чел до сега. Чак не мога още да повярвам, че след толкова години и на толкова хиляди километри имам възможност да прочета ’нова’ книга от Клифърд Саймък :) Ура!

Космосът да ти е на помощ, Александър от Иван Мариновски

Георги Чопаринов (18 октомври 2006 в 14:15)

Една чудесна книга. Аз лично с нетърпение чаках появата на втора част, но за съжаление никога няма да имам възможността да я прочета.

Човекът, който не умееше много неща от Сергей Лукяненко

JEDI_ALAN (16 октомври 2006 в 09:16)

Интересно послание звучи ми като „човека който беше заземен“, но трудно се заземява нещо което не е земно и не се гаси туй що не гасне също така в името на любовата можем да претърпим всякакви външни трансформации и да слезем на невероятно ниски платформи…..

една руска поетеса беше написала в в сввоите стихове „ако само знаехте от какъв боклук какви цветя растат бихте умряли от срам“…….

Легенда за пазара в Ел Масоа от Агоп Мелконян

Елена Дочева (3 октомври 2006 в 12:14)

Това е едно от любимите ми произведения на Агоп Мелконян. Четейки го се замислям за цената на живота и за алчността на хората. С най-ясни изрази този разказ те кара да оцениш поредната глътка въздух и поредното събуждане сутрин и да си кажеш „Още съм жив! И това никога не е даденост!“

Радвам се, че в българската литература има такива автори и такива произведения

Съкровището в Сребърното езеро от Карл Май

Димитрина (1 октомври 2006 в 01:38)

Невероятна книга, прелиствала съм я безброй пъти и мога да кажа че е просто неповторима, както повечето произведения на Карл Май.

Дневен патрул от Сергей Лукяненко, Владимир Василиев

nqgolova (30 септември 2006 в 16:47)

Прочетох в един руски сайт, че една от най-четените поредици е „Патрулите“ и реших да проверя за какво става дума. Започнах с „Дневен патрул“ и трябва да кажа, че съм очарована. В книгата се преплитат всекидневния живот и фантастиката, но толкова реалистично че малко ти остава да помислиш всичко това там за истина. Прочетох по диагонала малко от „Нощен патрул“ и сега ги започвам подробно. Книгите си заслужават, прочетете ги.

Шифърът на Леонардо от Дан Браун

Кати (26 септември 2006 в 19:12)

Тази книга е направо супер! Почти веднага стана една от любимите ми. Препоръчвам ви да я прочетете.

Вещерите от Сарамир от Крис Удинг

nqgolova (21 септември 2006 в 18:40)

Много свежо фентъзи. Случайно попаднах на тази книга и я прочетох на един дъх. Втората част също е чудесна за разлика от други поредици.

Ян Бибиян от Елин Пелин

Ристе Секулоски (21 септември 2006 в 12:33)

Коментарот нема да е на добар Блгрски… јас сум од Охрид.

Јан Бибијан е една од книгите кои сум ги читал повеќе од 5 пати… Низ годините додека бев во основно училиште постојано ја препрочитував.

Се работи за прекрасна приказна со неколку мошне значајни (особено Христијански) пораки, но и вистинска Авантура (со големо"А")

Последниве неколку години (сега имам 37) сум посакувал да ја препрочитам, меѓутоа едноставн оне можев да ја најдам (нема нови изданија на македонски).

Сега, кога ја најдов на Вашиот сајт, нависитна се израдував и ја прочитав во еден здив! Макар да сум многу повозрасен (и поциничен), книгата нема изгубено ништо од својата убавина

Прекрасна книга, оцена 5 од 5 ;)

Многу Ви благодарам!

Прелюдия за Фондацията от Айзък Азимов

Ясен Ничев (18 септември 2006 в 07:42)

Едно от най-великите произведения на Исак. Въпреки, че са писани в различен ред, нещата са много добре навързани. Според мен си е шедьовър. Благодарности към автора на този сайт.

Приключенията на барон Мюнхаузен от Рудолф Ерих Распе

Велеслава (14 септември 2006 в 04:10)

Благодарение на вас мога да прочета тази книга на български, отново, този път онлайн. Благодаря ви от мое име и от името на моите деца.

Катедралата от Нелсън Демил

archivarja (12 септември 2006 в 14:54)

Ненадминат за мене автор. Едно от добрите му произведения. За съжаление не го сканират хората.

Раят на рокендрола от Елена Павлова

SecondShoe (8 септември 2006 в 06:28)

"Ръъъмммжжж! — протестира двигателят, когато шофьорът превключи на по-висока предавка и вехтото возило се втурна надолу и напред като че ли и то беше подушило, че се прибира вкъщи и бързаше да си легне в гаража."

Проблема като пишеш за места, в които никога не си бил е, че когато те четат хора, които са били там им става смешно от малките технически грешки. В случая шофьора няма как да превключи предавката, тъй като целия обществен транспорт в САЩ ползва автоматични предавки, както и почти целия личен транспорт. Да видиш МПС с ръчна предавка в САЩ е толкова вероятно, колкото да видиш такова с автоматични скорости в България. Случва се ама мнооого рядко. Авторката да не се засяга ако чете това ;) .