Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Jessus — unser Schicksal, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
6 (× 4 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
Стаси 5 (2021)

Издание:

Автор: Вилхелм Буш

Заглавие: Иисус наша съдба

Преводач: Димитър Цицелков

Година на превод: 1992

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: беседи

Националност: не е указана

Художник: Здравко Ненов

ISBN: 978-619-7015-46-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10491

История

  1. — Добавяне

4. Или — или

Искам да тегля последната черта под всичко това. Вижте сега, колкото по-дълго изучавам тази заключителна картина от Библията, толкова повече разбирам, че накрая има само два вида хора — спасени и изгубени. И ако вие кажете: „В целия свят почти никой не се интересува от Иисус“, тогава мога да отговоря само така: „Изгубените може да са доста много“. Нашите бащи се молеха за Божието царство така: „Мнозина няма да влязат в него, но позволи ми да бъда от малцината“.

Накрая ще има само спасени и изгубени! Позволете ми да кажа още нещо по този въпрос.

Първо една дума за изгубените. Моят приятел Паул Хумбург разправяше веднъж: "Сънувах деня на Страшния съд. Чух как Иисус отхвърли изгубените: „Махнете се, проклети!“. Така пише в Библията! „Видях ги как се повлякоха приведени, огорчени, ужасени и отчаяни. Тогава забелязах как един попита друг: «Видя ли и ти?». «Да — отговори той, — и аз видях: ръката, която ни отпъди, беше прободена. Тя беше прободена на кръста и за нас, но ние счетохме това за нищо. Сега с право сме изгубени!»“

Чуйте, Той умря и за вас! Няма значение в какво вярвате и дали сте безбожници. Трябва да знаете: Иисус умря за вас! Елате при този Господ! А ако кажете: „Но аз съм грешен!“, тогава мога да ви отговоря само така: „Та той търси тъкмо грешници! Други хора и без това няма!“. И ако някой каже, че е праведен, значи лъже, та се къса! Най-изгубени са точно тези, които казват, че не се нуждаят от никакъв Спасител. Толкова са изгубени, че дори не забелязват!

А сега нека кажа една дума и за спасените. Вижте, в библейското описание на бъдещия свят се казва, че новата столица Ерусалим е построена върху дванадесет огромни, благородни основни камъка. И върху тези дванадесет основни камъка са написани имената на дванадесетте апостоли, свидетелите на Евангелието. Представял съм си как на камъните пише „Петър“, „Йоан“, „Яков“. На един от тези камъни е написано и „Матей“. Знаете ли откъде е дошъл този Матей? Той бил един ужасен спекулант, черноборсаджия и мошеник. Един ден, както се занимава с тъмните си сделки, минава Иисус и го повиква след Себе Си. Тогава Леви — така се казвал той — зарязва всичко и тръгва с Иисус. Той става свидетел на това как Спасителят умира за него, става свидетел на Неговото възкресение. Присъства на връщането Му в невидимия свят, присъства и когато Иисус изпраща Светия Дух.

По-късно приятели му казват: „Ти си преживял толкова много заедно с Иисус. Напиши всичко това!“. И той го направил. Така се появило Евангелието според Матей, което имаме в Библията, и чрез което милиони хора са намерили Иисус. Неговото ново име, Матей, е написано на видно място в новия свят — името на този пропаднал тип, когото Иисус е спасил. Толкова голяма е милостта на Иисус. Така мощно може да спасява!

И тази милост иска да започне своето дело и във вас. Не се противете! Става въпрос за вашето спасение — сега и във вечността!