Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Jessus — unser Schicksal, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
6 (× 4 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
Стаси 5 (2021)

Издание:

Автор: Вилхелм Буш

Заглавие: Иисус наша съдба

Преводач: Димитър Цицелков

Година на превод: 1992

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: беседи

Националност: не е указана

Художник: Здравко Ненов

ISBN: 978-619-7015-46-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10491

История

  1. — Добавяне

1. Нещо не е съвсем наред

Като пастор в големия град съм имал възможност да питам много хора: „Кажете, ми, вашият живот напълно в ред ли е?“. Още не съм срещнал човек, който да не завърши отговора си с признанието: „Какво да кажа, много неща трябваше да бъдат иначе“. Естествено, аз не бих могъл да кажа къде е слабото място на моста на вашия живот. Но всеки от вас добре знае: „Много неща трябваше да бъдат иначе!“.

И тогава от време на време изразяваме намерението: „Искам да се променя! Искам да се поправя в това или онова!“. Кажете, вярвате ли наистина, че човек може да се промени? Не, човек в същността си не може да се промени. Библията казва това доста брутално: „Може ли негърът да промени кожата си или леопардът — петната си? Толкова можете и вие да правите добро, вие, които сте се научили да правите зло!“.

Светът е пълен с морални напътствия и морални принципи, но никой не може да промени себе си. Това са тежки думи. Аз често стоя потресен сред хората, с които се срещам, и им казвам: „Вие знаете много добре, че мостът на вашия живот не е в ред!“. Тогава те питат: „Да, но какво да направим? Та ние не можем да се променим!“. Така е, развратният не може да очисти сърцето си. Лъжците не могат да станат правдиви. Егоистът не може изведнъж да стане любвеобилен — може би ще успее да симулира малко любов, но ще си остане все така себелюбив както преди. И нечестният не може да стане честен. Ако знаех къде не е в ред мостът на живота ви, щях да ви кажа! Но Бог може да ви покаже това.

Има една вълнуваща истина, която Библията ни показва. Аз не си измислям свои идеи, а ви съобщавам това, което казва Божието Слово. И гледайте, Библията ни носи едно нечувано послание, от което дъхът ни спира! Тя казва, че живият Бог е изпратил в нашия свят Един, който може да промени и нас, и живота ни! И това е Неговият Син — Господ Иисус!