Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Jessus — unser Schicksal, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
6 (× 4 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
Стаси 5 (2021)

Издание:

Автор: Вилхелм Буш

Заглавие: Иисус наша съдба

Преводач: Димитър Цицелков

Година на превод: 1992

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: беседи

Националност: не е указана

Художник: Здравко Ненов

ISBN: 978-619-7015-46-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10491

История

  1. — Добавяне

4. Оставете осъзнатите си грехове!

Познавам един човек, който живее в прелюбодейство. Веднъж го спрях и му казах: „Вие живеете в прелюбодейство. Правите нещастна жена си! Ще отидете в ада!“. На това той отговори: „Това са глупости! Нека ви обясня — жена ми не ме разбира“ — и ми разказа една дълга история. При това сам добре знаеше, че това, което върши, е грях! Има хора, които постоянно се карат и казват: „Другият започна!“. То изобщо има само такива караници, които другият е започнал. Никой не започва сам кавга, нали? Винаги другите започват. Но искам да ви кажа, че в очите на Бога кавгата не е по-добра от убийството! Защо не престанете? „Но какво трябва да направя?“ — питате вие. Ще ви кажа: скъсайте с ясно осъзнатите си грехове!

Спрете за момент и се запитайте: „Какво в живота ми не е в ред? С какво всъщност трябва да скъсам?“. Никак няма да ви е трудно да определите тези неща. Мислите ли, че Иисус ще ви окаже милост, ако продължите съзнателно да грешите? В Библията е казано: „Покайте се!“. Блудният син е оставил предишния си живот. Вие можете да дойдете при Иисус такива, каквито сте — обременени с грехове и невярващи. Но трябва да решите да скъсате с всичко, което ви води към гибел, с всичко, за което знаете, че е грях.

В многобройни писма, които получавам, хората се възмущават и пишат: „Вие съдите твърде строго! Това и това изобщо не е грях!“. И често споменават неща, за които аз изобщо не съм говорил. От това си вадя заключението, че собствената ни съвест въстава против господството на Иисус Христос в живота ни. Вижте какво, няма да можете да достигнете до живата вяра, ако нямате смелостта да предадете живота си на Иисус така, че действително да сложите край на всичко, на което трябва да се сложи край. Оставете греховете, които съзнавате!