Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Каубои и девици (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Branding the Virgin, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Новела
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,5 (× 59 гласа)

Информация

Издание:

Автор: Алекса Райли

Заглавие: Да бележиш девица

Преводач: Ralna

Година на превод: 2016

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Читанка

Година на издаване: 2016

Тип: новела

Националност: американска

Редактор: ganinka

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10008

История

  1. — Добавяне

Епилог
Тай

Година по-късно…

— Мисля, че най-после е готова за теб.

Вървях, хванал ръката на Мери-Джейн. Брат ми Блейк седеше на тревата със сина ми Ти Джей и му говореше за жените. Извъртях очи. Беше последният мъж на света, който би могъл да дава съвети на сина ми за любовта. Той просто убиваше малко време с някой, който няма да възрази на думите му. Но Ти Джей вече бъбреше на бебешкия си език, тъй че може и да успееше да даде някой съвет на Блейк.

С Мери-Джейн отидохме до конюшнята и надникнахме в яслата на Чаровница. Отне ми доста време да я пречупя дотолкова, че да се чувствам спокойно, позволявайки на Мери-Джейн да я язди, но вече мисля, че и двете са готови. Мери-Джейн работеше с нея наравно с мен и мисля, че нещо в присъствието й успокояваше кобилата. Бе очевидно, че между тях има връзка, и съм невероятно щастлив, че Чаровница се привърза към Мери-Джейн.

— Готова ли си? — попитах, стисвайки ръката й.

Тя стисна ръката ми и ме погледна с блеснал поглед.

— Да. Днес е денят.

Влизайки в кошарата, Мери-Джейн пристъпи към Чаровница и погали шията й. Останах назад, облягайки се на оградата, докато гледах как я успокоява с тих нежен глас. Господи, съпругата ми бе красива. Ако бе възможно, тя ставаше все по-красива с всеки изминал ден. Сияеше през цялата бременност с Тай Младши, или Ти Джей, както го наричахме ние, но и след това тя продължи да блести. Нещо в нея просто изпълваше всяка частица на сърцето ми и я обичах повече с всеки изминал ден.

Гледах я как яхва Чаровница и заема правилна поза. Отделиха миг да се приспособят, преди Мери-Джейн да се наведе и да погали гривата й. Прошепна няколко думи, за да я успокои, и след това започнаха да излизат от яслата.

— Тя изглежда добре там горе.

Погледнах зад себе си, виждайки брат ми, преди да насоча отново поглед към Мери-Джейн. Трейс се приближи към мен и също се облегна на оградата.

— Продължавай да я гледаш така и ще е последното нещо, което виждаш.

— Успокой се, големи братко. Не искам жена ти. Имах предвид, че се справя добре тук в ранчото. Исусе, доста си докачлив, когато става въпрос за нея.

Погледнах през рамо и се подсмихнах.

— Само почакай. Един ден ще намериш жена, която ще искаш да държиш далеч от всеки мъж на планетата.

— Пфф — изсумтя той. — Никога няма да се случи. Блейк е този, който стана разноглед заради онова момиче от града. — Той се обърна, за да погледне през рамо към брат им и Ти Джей, които седяха на тревата. — Аз? Ще си остана необвързан. Нямам нужда от драмата, която носят жените. Всичко, което ми трябва, е земята и коня ми.

— Говориш като истински тексасец.

Погледнах обратно към Мери-Джейн и тя ми махна с ръка. Аз също й махнах, а тя ми прати въздушна целувка. Улових я и също й изпратих една. Беше смешно и глупаво, но, мамка му, не ми дремеше. Обичах тази жена и не се боях да го покажа.

— Един ден, малки братко. Един ден ще промениш мнението си. Ще намериш жена, която ще преобърне целия ти живот и ще я молиш да остане с теб. Запомни думите ми.

Край