Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Friends Forever, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,8 (× 8 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2015)
Разпознаване и корекция
karisima (2016)

Издание:

Автор: Даниел Стийл

Заглавие: Приятели завинаги

Преводач: Цветана Генчева

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Редактор: Евгения Мирева

ISBN: 978-954-655-395-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3198

История

  1. — Добавяне

13.

Седмица след като отборът на университета спечели мача, Габи получи потвърждение, че е избрана за национална реклама на козметична фирма. Агенцията й възнамеряваше да я изпрати на нови прослушвания, едното от които за реклама на „Викторияс Сикрет“. Тя вече бе добре запозната с бизнеса.

Били бе останал с нея предишната вечер и рано сутринта тръгна към общежитието, за да потренира във фитнеса. Двамата планираха да вечерят заедно.

Тя облече къса отворена черна рокля и я комбинира с чифт сандали с каишки на висок ток. Кожата й изглеждаше великолепно, дългата й права руса коса бе съвършено сресана. Тъкмо я беше боядисала в един нюанс по-светло, напълно подходящо за Ел Ей. Беше си сложила съвсем малко грим — от агенцията, също както и Били, харесваха свежото й излъчване, съвсем като съседското момиче. След като той спечели мача от шампионата, й подари пръстен вместо стария от гимназията, на който беше гравирано „Обичам те“. Новият представляваше тънка халка, обсипана с диаманти и с малко диамантено сърце, и тя го носеше на лявата си ръка. Все още не беше годежен, но тя знаеше, че един ден и това ще стане. Той самият й го каза. Били тъкмо бе навършил деветнайсет, а тя беше на осемнайсет и двамата имаха време. Той заяви, че иска да се оженят, когато започне в Националната футболна лига. Всички се питаха дали ще остане в колежа цели четири години. След мача от шампионата тя много се съмняваше. Притегателната сила на лигата го изкушаваше с големите пари, които щеше да получава, щом навърши двайсет и една. Габи знаеше, че той няма да устои, но това никак не я интересуваше. Докато беше с него, Били можеше да прави каквото желае. Щеше да го подкрепи във всичко.

Трите й прослушвания през деня бяха минали добре и тя бе почти сигурна, че ще получи и трите поръчки. Пийна в „Айви“ с друг модел след прослушванията. Харесваше момичето, двете бяха работили заедно няколко пъти, последния от които на фотосесия за „Вог“. Обсъдиха бизнеса и какъв късмет са имали. Другата манекенка беше дошла от Солт Лейк Сити преди шест месеца и също като Габи се справяше забележително добре. Много от момичетата не успяваха, но Габи и новата й приятелка притежаваха външния вид, който се търсеше в момента. Момичето от Юта бе получило покана за реклама в Япония и възнамеряваше да приеме.

Габи позвъни на Изи от блекбърито си, когато си тръгна от „Айви“, но попадна на гласова поща, затова реши, че Изи все още е в час. Остави съобщение, че се обажда, за да й каже здрасти и че я обича. След това Били й звънна, и той да каже, че я обича, и да я попита как е минал денят й. Тя му разказа за прослушванията и той обеща да бъде в апартамента до половин час — имаше ключове.

Габи все още стискаше телефона, когато излезе на булевард „Норт Робъртсън“, за да хване такси.

Видя едно и вдигна ръка, красиво момиче в къса черна рокля, дългата й руса коса подета от вятъра. В същия момент една кола зави толкова бързо, че тя дори не я видя, за да се отдръпне. Габи така и не разбра, че автомобилът я помете. Полетя във въздуха, когато колата я удари, и се строполи върху предното стъкло. Шофьорът караше толкова бързо, че тя отхвръкна и падна отново на асфалта, където остана да лежи като парцалена кукла, докато останалите автомобили надуваха клаксоните, а хората пищяха. Шофьорът се качи на тротоара и едва не помете още някого. Изскочи и хукна, но някой го хвана и го просна на земята. Полицията пристигна веднага, а няколко секунди по-късно и две линейки. Дойдоха и от пожарната. Шофьорът, който я удари, бе задържан. Един от полицаите откри телефона й и го пусна в плик за доказателства. Снимките от портфолиото й на манекенка се бяха разпилели по „Норт Робъртсън“. Трафикът спря, положиха Габи върху носилка и я покриха. Линейката потегли тихо, а хората останаха да гледат след нея. Нямаше сирени. Свидетелите потръпнаха, потресени от зловещата сцена. Габи Томас загина на осемнайсет.